Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

JP Morgan Chase duurzaam

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

september 12, 2017

Grote zonnedaken en brandstofcelsystemen moeten de bank JP Morgan Chase binnen een paar jaar helemaal laten draaien op hernieuwbare energie.

01-08-2017 10:41 | Door: Erik Verheggen

Dat maakt het concern bekend in een persbericht. JP Morgan, met ruim $ 2.500 mrd op de balans een van de grootste banken ter wereld, bezit meer dan 1.400 panden die allemaal verduurzaamd moeten worden.

Zo krijgt het 185.000 vierkante meter grote Polaris Corporate Center een zonnedak van 20 megawatt. Op het dak van een gebouw in Texas legt JP Morgan zonnepanelen met een totaal vermogen van 7 megawatt. Kantoren in New York krijgen de beschikking over brandstofcellen.

Windpark

Behalve eigen opwek, investeert JP Morgan Chase ook in projecten van anderen om zijn energiebehoefte te dekken. Zo sluit de bank een contract met NRG Energy om de komende twintig jaar stroom af te nemen van het Buckthorn-windpark in Texas, dat eind dit jaar operationeel wordt.

Ook maakt de bank werk van energiebesparing. Het concern werkt naar eigen zeggen aan de grootste inkoop van ledlampen in de wereld. JP Morgan installeerde al bijna 1,4 miljoen nieuwe ledlampen, en dat aantal moet nog bijna verdubbelen.

Financiering

JP Morgan Chase presenteerde vorige week ook zijn ambitie om tot aan 2025 de financiering van duurzame projecten en bedrijven op te schroeven tot $ 200 mln