Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Energielabel kantoorpand

Schrijver

MVO Pro

Gepubliceerd op

september 1, 2021

Sinds 2015 is het voor kantoren vanaf 50m2 verplicht om een energielabel te overhandigen op het moment van overdracht. Indien het kantoorpand geen energielabel heeft, dan kunt u een flinke boete verwachten van de overheid. Het is dus verplicht voor kantoren om een energielabel te hebben bij het verkopen of het verhuren van het pand. Daarnaast gaan binnenkort de regels veranderen en moet ieder kantoor, dus niet alleen bij verkoop of verhuur, over een energielabel beschikken.

Energielabel C kantoorpanden in 2023

Vanaf 1 januari 2023 moet ieder kantoor over minimaal energielabel C beschikken, anders mag het pand niet meer als kantoor worden gebruikt. Deze wetgeving geldt alleen voor private en publieke kantoorgebouwen boven de 100m2. Daarnaast zijn er ook enkele uitzonderingen op de regel:

Het is verstandig op tijd hier aan te denken, aangezien een pand niet zomaar over energielabel C beschikt. Vaak is het nodig voor kantoren om eerst maatregelen te nemen om het label te verbeteren en te zorgen dat het C label wordt behaald. Een goede maatregel die kantoren vaak helpt bij het behalen van een verbeterd label is het overstappen op led verlichting. Het isoleren van het kantoorpand kan hierbij ook helpen. Wilt u graag weten welk energielabel uw kantoorpand momenteel heeft? Dat kan via deze tool van de overheid.

Energielabel kantoorpand

Veel kantoren voldoen nog niet aan de verplichting

Uit recent nieuws blijkt dat ruim de helft van de kantoren nog niet aan de energielabel C verplichting voldoet. In Nederland zijn er ongeveer 65.000 kantoren, waarvan 40 procent energielabel C of beter heeft. Momenteel heeft 12 procent van de kantoren een energielabel D of slechter. Deze kantoren moeten eerst verduurzamen, voordat ze energielabel C kunnen behalen. Daarnaast is voor 48 procent van de kantoren nog geen energielabel geregistreerd. Van dit aantal moeten er ook een hoop panden eerst verduurzamen, voordat ze het label kunnen behalen.

Energielabel kantoorpand aanvragen

Het aanvragen van een energielabel voor een kantoorpand kan eenvoudig via MVOPro tegen een lage prijs. Op onze energielabels pagina kunt u meer informatie vinden over het aanvragen van een energielabel.

Wilt u graag snel een energielabel aanvragen? Neem dan gerust contact op via de telefoon op 040-7600760 of via de e-mail op info@mvopro.nl.

Naast het regelen van energielabels helpt MVOPro bedrijven en kantoren met het verduurzamen van het pand. Dit doen wij door te kijken naar de verlichting. Veel bedrijven en kantoren hebben nog verouderde verlichting, terwijl nieuwe verlichting voor een flinke besparing kan zorgen op de energierekening. MVOPro helpt ondernemers met het overstappen op deze nieuwe verlichting. Van inventarisatie tot en met installatie en subsidieaanvraag. MVOPro neemt de zorgen uit handen van de ondernemer en verzorgt het gehele traject.