Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Toets erkende maatregelen

De overheid heeft per branche een lijst met maatregelen uitgeschreven die je kunt nemen om energie te besparen. Dit worden de Erkende Maatregelen genoemd. Als de terugverdientijd van een van deze maatregelen korter is dan vijf jaar, dan ben je verplicht de betreffende maatregel uit te voeren. Neem bijvoorbeeld de lijst met Erkende Maatregelen voor kantoren. 

Een van de maatregelen is om warmte- en koudeverlies via de buitenmuren te beperken. Met een Toets Erkende Maatregelen wordt getoetst of de maatregel wordt toegepast. Indien er maatregelen zijn die niet worden toegepast adviseren we welke maatregelen je toe zou kunnen passen op basis van de terugverdientijd. Uiteindelijk resulteert dit in een rapport wat de Toets Erkende Maatregelen heet.

Voldoe aan de wet- en regelgeving

De Toets Erkende maatregelen moet sinds 2019 worden doorgegeven via het e-Loket of bij de omgevingsdienst. Elke vier jaar moet er een nieuw rapport worden opgemaakt en ingeleverd worden. Het inleveren kan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Op de website van het RVO is ook een wetchecker te vinden om erachter te komen of jullie organisatie moet voldoen aan deze wetgeving. 

Hoge boetes bij overtreding

Ben je wel verplicht aan deze wetgeving te voldoen, maar doe je dat niet per 1 juli? Dan beginnen de boetes bij €1.000,- per overtreding afhankelijk van de grootte van de organisatie. Dit is een onnodig risico, aangezien het gevolg van het toepassen van energiebesparende maatregelen een lagere energierekening is. Er is geld mee te besparen en dit zie je direct terug in de maandelijkse lasten.

MVO Pro helpt bedrijven met het voldoen aan deze wetgeving. Laat een terugbelverzoek achter en een van onze MVO professionals zal contact met je opnemen.