Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

ROI op zakelijke zonnepanelen

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

mei 1, 2023

Het rendement op je investering

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijfsresultaten te verbeteren. Het installeren van zonnepanelen op je bedrijfspand kan een slimme investering zijn die niet alleen bijdraagt aan een duurzamere toekomst, maar ook een positieve impact kan hebben op je bedrijfsfinanciën. In dit blog gaan we dieper in op de ROI (Return on Investment) van zakelijke zonnepanelen.

Initiële investeringskosten

Het is belangrijk om te begrijpen dat de initiële investeringskosten voor zakelijke zonnepanelen relatief hoog kunnen zijn. Dit komt omdat de installatie van de panelen en de omvormer, evenals de eventuele aanpassingen aan het bedrijfspand, enige tijd en expertise vereisen. Bovendien hangen de kosten af van verschillende factoren, zoals de grootte van het bedrijfspand en het aantal panelen dat nodig is om het energieverbruik te dekken.

Besparingen op de energierekening

De belangrijkste factor die de ROI van zakelijke zonnepanelen bepaalt, is de besparing op de energierekening. Wanneer je zonnepanelen op je bedrijfspand installeert, produceer je je eigen energie. Hierdoor heb je minder energie van het net nodig en zal je energierekening aanzienlijk lager zijn. Bovendien kan je in sommige gevallen zelfs geld verdienen aan je zonnepanelen door extra energie terug te leveren aan het net en een vergoeding te ontvangen voor de opgewekte energie.

Terugverdientijd

De terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de initiële investeringskosten, de besparingen op de energierekening en eventuele subsidies of belastingvoordelen. Over het algemeen ligt de terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen tussen de 5 en 10 jaar. Dit betekent dat je na deze periode de initiële investering hebt terugverdiend en vanaf dat moment alleen maar geld bespaart.

Extra voordelen

Naast financiële voordelen hebben zakelijke zonnepanelen ook extra voordelen. Zo draag je bij aan een duurzame toekomst en kan het installeren van zonnepanelen de reputatie van je bedrijf verbeteren. Bovendien kan de waarde van je bedrijfspand stijgen en kan je profiteren van subsidies en belastingvoordelen voor duurzame investeringen.

Conclusie

Zakelijke zonnepanelen kunnen een slimme investering zijn die niet alleen bijdraagt aan een duurzamere toekomst, maar ook financiële voordelen kan opleveren. Hoewel de initiële investeringskosten hoog kunnen zijn, zijn de besparingen op de energierekening en de terugverdientijd