Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Aan de slag met duurzaam ondernemen als bedrijf

Schrijver

MVO Pro

Gepubliceerd op

juni 7, 2021

Voor veel bedrijven en organisaties staat duurzamer worden hoog op de lijst van doelen. Het wordt steeds belangrijker voor bedrijven en consumenten hechten er steeds meer waarde aan. Ga maar eens kijken naar de reclames op de televisie, daar zie je dat er steeds vaker wordt gesproken over duurzaamheid in de reclame. Bijna ieder bedrijf doet voortaan wel iets op het gebied van duurzaamheid.

Beginnen met duurzaam ondernemen

De kern van het begrip duurzaamheid is het verminderen van verspilling. Deze waarde geldt niet alleen voor het milieu, maar ook voor de factoren tijd en geld. Het verminderen van verspilling kan natuurlijk op veel verschillende manieren worden toegepast. Het verminderen van het elektriciteitsgebruik, geen papier meer gebruiken als organisatie en een goede klimaatbeheersing zijn enkele stappen in de goede richting. Deze maatregelen zijn meestal ook relatief simpel door te voeren als bedrijf of organisatie.

Duurzaam ondernemen: begin met een duidelijk doel

Iedere aanpassing of verandering start met het definiëren van een duidelijk doel. Een doel geeft de weg aan die de organisatie moet bewandelen. Zorg voor een duidelijk doel en vermijd vage doelen die u niet verder helpen. Ieder bedrijf is natuurlijk uniek, dus een doel kan eigenlijk nooit hetzelfde zijn als een doel van een ander bedrijf. Met het definiëren van een doel op het gebied van duurzaamheid is de eerste stap gezet voor een organisatie.

Betrek de medewerkers

Het is belangrijk de medewerkers te betrekken bij het duurzaam ondernemen. Hierdoor voelen ze zich serieus genomen en gaan ze zich meer verbonden voelen met de organisatie. De medewerkers zijn ook het uithangbord van de organisatie. Als zij zich aan inzetten voor duurzaamheid, dan kunnen ze dat ook overbrengen op de klanten van een bedrijf of organisatie. Hierdoor laat je het makkelijker aan de buiten wereld zien dat je met duurzaamheid bezig bent.

Duurzaam ondernemen met MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met het duurzaam ondernemen. Wij zorgen dat ondernemers kostenneutraal kunnen overstappen op duurzame LED verlichting. Deze verlichting zorgt ervoor dat er minder energie wordt verspild dan voorheen. Zo gebruiken LED lampen minder stroom en kan het leiden tot een besparing van 70% op de energiekosten. Wilt u graag meer weten hierover? Neem dan gerust contact met ons op via 040-7600760 of via de e-mail op info@mvopro.nl.