Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Bedrijfshalverlichting

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

maart 23, 2022

In veel gevallen bestaat bedrijfshalverlichting uit verouderde TL verlichting. Dit is niet meer van deze tijd, want er zijn veel betere alternatieven voor de verlichting in een bedrijfshal. Een van deze alternatieven is led verlichting. Dit soort verlichting is energiezuiniger en heeft ook een veel mooiere lichtverdeling. Hierdoor stappen bedrijven massaal over naar led verlichting. De overstap naar led zorgt voor een flinke besparing op de energierekening en zorgt voor een vermindering in de onderhoudskosten. Vooral nu de energieprijzen de pan uit rijzen is het verstandig om de overstap te maken naar led verlichting.

Verschil goede en slechte bedrijfshalverlichting

Slechte verlichting kan leiden tot een lagere productiviteit, verminderde alertheid en de werknemers hebben eerder last van vermoeidheid. Terwijl goede verlichting zorgt voor een veilige werkomgeving en een verhoogde productiviteit. Om die reden is de keuze voor de verlichting zeer belangrijk voor bedrijven. Vooral TL verlichting kan na een tijdje storend zijn voor de medewerkers. Dit komt doordat TL verlichting vaak na verloop van tijd gaat flickeren en het licht wordt minder sterk. Dit gaat ten koste van het welzijn van de medewerkers. Daarnaast bevat TL verlichting de giftige stof kwik. Dit is slecht voor het milieu en voor de gezondheid.

Led verlichting heeft geen last van flicker en gaat minder snel kapot dan TL verlichting. Hierdoor is er minder onderhoud nodig aan de verlichting. Een ander voordeel van led verlichting is dat het licht niet minder sterk wordt na verloop van tijd, zoals bij TL verlichting. Vooral bij de kleinere bedrijven komt TL verlichting nog regelmatig voor. Terwijl deze ondernemers ook kunnen profiteren van de voordelen van led verlichting.

Waarom de kleinere bedrijven over moet gaan op led verlichting

De grote bedrijven zijn over het algemeen al voorzien van led verlichting. Vaak doen zij dit in het kader van duurzaamheid of energiebesparing. Dit is voor kleinere bedrijven minder interessant, want deze ondernemers hebben vaak andere belangrijke zaken aan hun hoofd. Daarom beschikken veel kleinere bedrijven nog niet over led verlichting, terwijl het wel verstandig is om over te stappen. Vooral met de steeds hogere energieprijzen. Deze blijven maar stijgen en hierdoor zijn de energiekosten door de verlichting hoger dan ooit.

Het overstappen naar led verlichting brengt veel voordelen met zich mee. Er is minder onderhoud nodig aan de verlichting, het zorgt voor een besparing op de energierekening en het zorgt voor een verlaging in het ziekteverzuim onder de medewerkers.

Bedrijfshalverlichting
LED verlichting in een bedrijfshal

Bedrijfshalverlichting naar LED

Het vervangen van de bedrijfshalverlichting naar led verlichting kost ondernemers veel tijd en moeite. Bij MVOPro merken wij dat ondernemers hier niet altijd de tijd en zin voor hebben om het allemaal te regelen. Om deze reden helpt MVOPro ondernemers met het overstappen. MVOPro verzorgt het gehele traject. Van een inventarisatie van wat er nodig is tot aan de installatie en subsidieaanvraag. Zo heeft de ondernemer meer tijd voor zaken die echt belangrijk zijn.

Wij werken met lichtexperts die precies weten wat voor verlichting er nodig is in een bedrijfshal. Zo krijgt u de geschikte bedrijfshalverlichting, die duurzaam, energiebesparend en zo goed als onderhoudsvrij is. MVOPro biedt ondernemers de kans om kostenneutraal over te stappen op led verlichting. Dit doen wij via ons speciale concept: “Bespaar en Verdien“.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over led verlichting of MVOPro? Neem dan gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760. Naast het helpen van ondernemers met het overstappen naar led verlichting, verzorgen wij ook energielabels voor bedrijfspanden en helpen wij ondernemers met de informatieplicht.