Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Bedrijfskosten verlagen door maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

april 16, 2021

Nog steeds denken veel bedrijven dat maatschappelijk verantwoord ondernemen bakken met geld kost voor een bedrijf. Dit is niet het geval, het kan juist geld opleveren voor bedrijven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is het ondernemen van de toekomst en zal alleen maar belangrijker worden de komende jaren. Bedrijven die de komende tien jaar niet willen overschakelen naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, gaan grote problemen tegenkomen.

Hoe verlaag ik mijn bedrijfskosten met maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen die kunnen helpen de bedrijfskosten te verlagen. Een goed voorbeeld hiervan is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het bedrijfsgebouw. Dit is voor een bedrijf een eenmalige investering die zich vrij snel terugverdiend. Tevens zorgt het voor een lagere energierekening, omdat er zelf stroom wordt opgewekt. Een andere goede manier om de bedrijfskosten te verlagen is het vervangen van oude verlichting naar LED. Veel bedrijfspanden hebben nog conventionele verlichting in de vorm van halogeenlampen of TL-buizen. Deze manieren van verlichting zijn niet energiezuinig en kosten veel meer per maand dan LED-verlichting. Het overstappen op LED-verlichting scheelt dus ook weer in de maandelijkse energiekosten van een bedrijf.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de toekomst

Bedrijven die zich nu al bezighouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen zullen op lange termijn minder obstakels ondervinden. Vooral met het oog op de veranderingen die in de toekomst gaan plaatsvinden. Zo moeten alle kantoorpanden in 2023 over minimaal energielabel C beschikken en in 2030 wordt dit waarschijnlijk energielabel A. Door nu alvast te investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn er minder zorgen voor de ondernemer met het oog op de toekomst.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met verduurzamen en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij helpen bedrijven over te stappen op duurzame en energiezuinige LED-verlichting. Dit doen wij volgens ons concept ‘Bespaar en Verdien’. De overstap naar LED-verlichting is meestal kostenneutraal, dankzij de energiebesparing en subsidies. Wilt u graag meer weten over het overstappen naar LED-verlichting? Neem dan gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.