Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

CO2-uitstoot verminderen met LED

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

april 14, 2021

Verlichting is goed voor ongeveer 15 procent van het wereldwijde energieverbruik. Daarom is het verstandig om na te denken over een energiezuinigere optie voor de verlichting. Deze is er al een aantal jaren in de vorm van LED-verlichting. LED’s gebruiken 80 procent van het energieverbruik voor het creëren van licht in plaats van warmte. Bij oudere verlichting is dat vaak omgekeerd. LED vermindert het elektriciteitsverbruik voor licht en voor de airconditioning, aangezien LED-verlichting minder warmte afgeeft dan conventionele verlichting. Het vervangen van de verlichting naar LED zorgt voor een reductie van CO2-uitstoot. LED-verlichting is voor bedrijven de gemakkelijkste manier om de CO2-uitstoot te verminderen.

Verduurzamen met LED

LED-verlichting reduceert gemiddeld het stroomverbruik en de CO2-uitstoot tot 70%. Het is een goede manier om als organisatie je CO2-voetafdruk te verlagen. De investering in LED is eenmalig en heeft veel voordelen voor een bedrijf. Het is een goede manier om te verduurzamen als organisatie. De lange levensduur van LED is ook een van de voordelen. Hierdoor hoeven de lampen minder vaak vervangen te worden. Dit draagt allemaal bij aan kostenbesparing en is ook nog eens goed voor het milieu.

De investering in LED-verlichting is meestal binnen 5 tot 10 jaar terugverdiend door de besparing in onderhoudskosten en energiekosten. In totaal is er al minstens 570.000.000ton aan CO2 bespaard door LED-verlichting. Help ook mee CO2-uitstoot te verminderen door over te stappen op LED!

LED-verlichting via MVOPro

MVOPro helpt bedrijven verduurzamen met LED-verlichting. Wij verzorgen het gehele traject van de overstap. Denk aan het regelen van subsidies tot aan de installatie van de verlichting. Wij nemen de zorgen uit handen van de ondernemer. Het is een slimme investering die helpt de CO2-uitstoot van een organisatie te verminderen. Daarnaast is de overstap naar LED-verlichting meestal kostenneutraal te maken door de besparing in energiekosten en door subsidies. Wilt u graag meer weten over MVOPro en hoe wij te werk gaan? Neem dan gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.