Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

De MVO-Award

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

juli 13, 2017

Bedrijven nomineren is inmiddels mogelijk. Wie vindt dat zijn of haar bedrijf deze prijs verdient of wie een ander bedrijf wil nomineren, kan tot uiterlijk vrijdag 21 juli een nominatieverzoek insturen.

De MVO Award Regio Zwolle is een tweejaarlijks terugkerend event en beloont bedrijven in de regio Zwolle die een voortrekkersrol nemen in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In 2015 mocht BMA Ergonomics uit Zwolle zich de trotse winnaar van de MVO Award noemen. Tijdens een wedstrijdperiode zijn toen de ‘pareltjes’ op MVO-gebied in de regio Zwolle flink onder de loep genomen. BMA Ergonomics is na verschillende wedstrijdronden unaniem als winnaar aangewezen.

Twintig gemeenten

Twintig gemeenten binnen de regio Zwolle zijn benaderd om bedrijven vanuit hun gemeente te nomineren. Naast deze nominaties kunnen ondernemers ook anderen of zichzelf nomineren. Via de kanalen VNO-NCW Regio Zwolle, MKB Regio Zwolle en RegioZwolle.net worden bedrijven opgeroepen om dit te doen. Stichting DORZ nodigt vervolgens deze bedrijven uit om daadwerkelijk aan deze competitie te gaan deelnemen. Aan deelname zijn verder geen kosten verbonden. Nominaties kan sturen naar Mvo-award2017@dorz-regiozwolle.nl.

Bedrijven die al heel bewust met MVO bezig zijn de waardering geven die ze verdienen, dát is het doel van de MVO Award Regio Zwolle 2017. Tegelijkertijd zorgt deze prijs voor meer bewustwording voor MVO bij andere bedrijven in de regio. De aandacht die deze competitie oplevert en de criteria die hierbij gelden voor de bedrijven om in aanmerking te komen voor de MVO Award Regio Zwolle, zorgen er enerzijds voor dat bedrijven (nog beter) bekend worden met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Anderzijds worden bedrijven die al actief werken aan het aspect MVO uitgedaagd nog eens kritisch naar hun bedrijfsvoering te kijken en transparant te zijn over wat zij met dit onderwerp doen.

De jury

De jury voor deze editie bestaat uit Annemieke Traag (jury voorzitter), gedeputeerde energie, milieu en Europa voor de Provincie Overijssel; Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle en commercieel directeur van de Unica Groep; Edwin Peterman, bestuurslid MKB Regio Zwolle en eigenaar HAED; Inge Grimm, bestuurslid College van Bestuur Christelijke Hogeschool Windesheim; David Coenen, directeur BMA Ergonomics, winnaar MVO-Award Regio Zwolle 2015 en Bram van de Kam, bestuurslid DORZ en advocaat Benthem Gratama Advocaten.

De organisatie van de MVO Award Regio Zwolle 2017 ligt in handen van Stichting Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle (DORZ) en wordt hierbij ondersteund door Zienergie. Begin ook met maatschappelijk verantwoord ondernemen via MVOPro.