Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Duurzaamheid 2021

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

januari 30, 2021

Duurzaamheid wordt ieder jaar een steeds belangrijker onderwerp in de samenleving. De overheid zorgt voor nieuwe maatregelen en regels op het gebied van duurzaamheid. Welke regels en regelingen komen er aan op het gebied van duurzaamheid in 2021?

Vanaf 2021 gelden er strengere regels voor energieverbruik van nieuwe gebouwen. Alle nieuw te bouwen gebouwen moeten voldoen aan de Bijna Energieneutrale Gebouw eisen (BENG). Ook komt er een nieuw energielabel. Dit label is voor utiliteitsgebouwen. Dat zijn alle gebouwen, behalve woningen. Dit label geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is.

Welke regelingen zijn er wat betreft duurzaamheid in 2021?

Er zijn dit jaar verschillende regelingen en subsidies die te maken hebben met duurzaamheid. Zo is er een investeringssubsidie voor duurzame energie. Vanaf 2021 geldt deze niet alleen voor zonneboilers en warmtepompen, maar ook voor de isolatie van woningen. Tevens is deze aan te vragen voor het kleinschalig opwekken van energie met behulp van zonnepanelen of windmolens.

Een andere interessante regeling is de energie-investeringsaftrek regeling. Voor energiebesparende maatregelen kan je 45,5% van je investeringskosten aftrekken. Enkele voorbeelden van maatregelen die bedrijven kunnen nemen zijn: het energielabel verbeteren, overstappen op LED verlichting en het installeren van een warmtepomp.

Naast deze regelingen zijn er nog twee andere interessante regelingen: de Vamil-regeling en de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Andere klimaatmaatregelen

In 2021 gaat de overheid meer aandacht besteden aan circulaire economie. Hierbij is het doel om in 2030 de helft van de materialen die wij gebruiken te gaan hergebruiken. In 2050 wil de overheid zelfs dat we volledig circulair zijn en al onze materialen hergebruiken. Hierin zijn ook verschillende regelingen voor ondernemers die hun bedrijf circulair willen maken.

Dit jaar nemen we ook afscheid van het grootverbruik van plastic in het kader van duurzaamheid. Er komt statiegeld op kleine plasticflesjes vanaf halverwege 2021. Daarnaast komt er ook een verbod op wegwerpplastic.

Duurzaamheid met MVOPro

Wilt u ook graag uw bedrijf verduurzamen? Dan kan MVOPro u hierbij helpen. Wij helpen bedrijven over te stappen op duurzame LED verlichting. Wij nemen de zorgen uit handen en regelen het gehele traject. Uiteindelijk zorgen wij voor een kostenneutrale overstap naar LED verlichting. Ook kunnen wij helpen bij het verkrijgen van een energielabel voor gebouwen en utiliteitsgebouwen. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.