Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Vijf redenen waarom duurzaamheid de toekomst is voor ondernemers

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

maart 26, 2021

Ondernemers zijn steeds vaker bezig met het onderwerp duurzaamheid. Van grote tot kleine bedrijven. Het wordt steeds belangrijker, omdat de consumenten het graag zien bij bedrijven en het ook verwachten van bedrijven. Om deze reden geeft MVOPro vijf redenen waarom duurzaamheid de toekomst is voor ondernemers.

Duurzaamheid scheelt ondernemers geld

Veel ondernemers beseffen niet dat duurzaamheid juist geld kan besparen voor je onderneming. Meestal is energie een vaste kostenpost die alleen wordt aangepast als je een nieuw contract afsluit met een energieleverancier. Door aan de slag te gaan met duurzaamheid kun je deze kosten verlagen, zonder een nieuw contract af te sluiten. Dit begint bij het besparen van energie. Hierin zijn vele mogelijkheden, zoals de lampen vervangen in energiezuinige LED-lampen. Een andere manier is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand. Deze maatregelen kunnen veel geld schelen voor de ondernemer. Tevens is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Toekomstbestendig

Paar weken terug zijn er verkiezingen geweest. Momenteel is de formatie van een nieuw kabinet nog aan de gang. Hierbij zal naar verwachting duurzaamheid een belangrijk punt worden. Daarnaast zullen de wetten en regels wat betreft duurzaamheid alleen maar toenemen in de toekomst. Door er nu alvast mee aan de slag te gaan ben je beter voorbereid op wat er allemaal in de toekomst gaat veranderen.

Steeds belangrijker voor het imago

Consumenten verwachten van bedrijven dat ze duurzaam zijn en duurzaamheid belangrijk vinden. Het hebben van een duurzaam beleid en een groene uitstraling is goed voor het imago van het bedrijf. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst steeds belangrijker worden. Consumenten zullen bedrijven overslaan die geen duurzaam beleid hebben.

Duurzaamheid zorgt voor een prettige werkomgeving

Een onderneming die druk bezig is met duurzaamheid en een duurzaam gebouw heeft, is vaak een prettigere werkomgeving voor de medewerkers. De medewerkers zijn vaak productiever en er is minder ziekteverzuim. Daarnaast is een organisatie interessanter voor potentiële medewerkers. Voortaan vinden deze het belangrijk dat een bedrijf duurzaam is. Het bezig zijn met duurzaamheid zorgt voor een betere werving van medewerkers.

Het is een onderscheidende factor

Het hebben van een beleid op het gebied van duurzaamheid kan voor een onderneming een onderscheidende factor zijn ten opzichte van de concurrentie. Consumenten kiezen eerder voor een onderneming die zich inzet op het gebied van duurzaamheid.

Wat kan MVOPro voor mij betekenen?

Wij bij MVOPro helpen andere bedrijven met verduurzamen. Dit doen wij door te kijken naar o.a. de verlichting. Wij helpen ondernemers over te stappen op energiezuinige LED-verlichting. Dit gaat volgens ons concept ‘Bespaar en Verdien’. Ons streven is dat het de ondernemer geen geld moet kosten, maar juist geld moet opleveren. De overstap op LED-verlichting moet kostenneutraal kunnen worden gemaakt. Wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760