Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Duurzaamheid: wat betekent het voor mijn bedrijf?

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

april 23, 2021

Het begrip duurzaamheid is erg breed en is eigenlijk een combinatie van meerdere aspecten. Voor bedrijven betekent het ‘het goed doen’ voor mens, milieu, maatschappij en dier. Hierin staan het beschermen van de aarde, het behouden van natuurlijke grondstoffen en het voorkomen van verspilling en vervuiling centraal. Daarnaast is het respectvol omgaan met dieren en mensen ook belangrijk bij duurzaamheid. Veel bedrijven zijn al bezig met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar nog steeds lopen er een hoop bedrijven achter.

Starten met duurzaamheid

Er zijn genoeg redenen waarom je als bedrijf met duurzaamheid aan de slag wilt. Het kan zijn dat je de wereld goed wilt achterlaten voor de volgende generaties. Of je ziet met je bedrijf innovatiekansen voor een nieuw product dat past bij een duurzame samenleving. Voortaan zijn er ook steeds meer regels en akkoorden op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor moet je als bedrijf zelfs verplicht aan de slag met duurzaamheid. De overheid en banken zien milieuvriendelijk ondernemen en duurzaamheid soms als voorwaarde voor financiering. Het duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker.

Stimulering vanuit de overheid

De overheid is al een aantal jaren bezig het duurzaam ondernemen te stimuleren. Daarom zijn er verschillende regelingen en subsidies op dit gebied. De bekendste zijn de EIA, MIA en Vamil. De Rijksoverheid heeft zelf ook eigen doelen opgesteld omtrent duurzaamheid.

Hieronder staat een opsomming van de doelen die de overheid heeft opgesteld:

Het is verstandig als bedrijf ook eigen doelen op te stellen op het gebied van duurzaamheid. De doelen van de overheid zijn hiervoor een goede inspiratie.

Verduurzamen met MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met verduurzamen. Wij zijn gespecialiseerd in verduurzamen met LED-verlichting. Veel bedrijven hebben nog verouderde conventionele verlichting die niet energiezuinig is. Wij helpen deze bedrijven over te stappen op duurzame LED-verlichting. Hierbij verzorgen wij alles voor de ondernemer van de installatie van de verlichting tot aan de subsidieaanvraag. Meestal is de overstap kostenneutraal te maken. Dit betekent dat het de ondernemer uiteindelijk niet eens geld kost!

Wilt u graag meer weten over het verduurzamen met LED? Neem dan gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.