Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Energiebesparing bedrijven

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

april 5, 2022

Voor veel ondernemers en bedrijven is het energieverbruik vaak een flinke kostenpost. Vooral de laatste jaren zijn de kosten voor het verbruiken van energie gestegen als nooit tevoren. Dit komt voornamelijk door de coronacrisis, maar ook door de oorlog in Oekraïne. Hierdoor zijn de energiekosten nog nooit zo hoog geweest voor bedrijven. Voor veel ondernemers is het daarom verstandig om energie te besparen. Een energiebesparing is op verschillende manieren te realiseren voor bedrijven. Voortaan is het zelfs per wet verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen als bedrijf. De handhaving van deze wet is de laatste jaren een stuk strenger geworden en zal alleen maar strenger worden in de toekomst.

In de Wet milieubeheer staat dat bedrijven verplicht zijn om energiebesparende maatregelen te nemen als die binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend of een zogeheten internal rate of return (IRR) van 15 procent opleveren. De regel geldt als je als bedrijf meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas (of aardgasequivalenten wanneer je bijvoorbeeld stadsverwarming gebruikt) verbruikt in een kalenderjaar. De besparingswet bestaat al sinds 1993, maar hierop werd eerst niet streng op gecontroleerd.

Welke maatregelen bij energiebesparing voor bedrijven?

Volgens de overheid zijn de volgende maatregelen het meest toegepast: isoleren van gebouwen, toepassen van energiebeheersystemen en het installeren van led verlichting. De overheid heeft een aantal erkende maatregelen in het kader van energiebesparing. Deze zijn per bedrijfstak ingedeeld. Al deze erkende maatregelen hebben een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Er zijn ook kleinere maatregelen die bedrijven kunnen nemen in het kader van energiebesparing, maar deze staan niet altijd op de erkende maatregelenlijst. Toch kunnen deze voor een energiebesparing zorgen bij bedrijven.

Hieronder staan enkele tips om energie te besparen:

Het is voor bedrijven die minder dan 50.000 kWh aan elektriciteit of 25.000 m³ gas verbruiken ook interessant om energiebesparende maatregelen toe te passen, ondanks dat dit niet verplicht is vanuit de overheid. Vooral nu de energieprijzen zo hoog zijn is het voor de kleinere bedrijven ook belangrijk om energie te besparen. Deze energiebesparing bij bedrijven zorgt voor lagere energierekening.

energiebesparing bedrijven

Wat kan MVOPro betekenen?

MVOPro doet bedrijven helpen bij het realiseren van een energiebesparing door ze te helpen over te stappen op duurzame led verlichting. Wij ontlasten de ondernemer en verzorgen het traject van energie besparen. Aan de hand van een heldere inventarisatie van uw huidige situatie in het energieverbruik, kunnen wij een goed advies samen stellen. Wij kijken per verbruikersgroep hoe u de kosten maximaal kunt verlagen en geven advies in de juiste producten die geldig zijn voor uw persoonlijke situatie.

Omdat iedereen andere wensen heeft, zult u nauw worden betrokken in het hele proces. De combinatie van onze betrokkenheid en het snel kunnen schakelen met verschillende leveranciers zorgt ervoor dat u altijd de beste prijs en kwaliteitsverhouding heeft mb.t. de producten. Daarnaast bieden wij een volledige service, want wij kunnen indien gewenst de installatie en de subsidie aanvraag verzorgen.

Meer informatie?

U kunt gerust contact met ons opnemen voor meer informatie over onze diensten. Ons e-mail adres is info@mvopro.nl en ons telefoonnummer is 040-7600760. Wij helpen bedrijven verduurzamen en zorgen voor een kostenbesparing op het gebied van energie!