Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Energielabel kantoor verplicht

Schrijver

MVO Pro

Gepubliceerd op

december 28, 2021

Het energielabel wordt over ongeveer een jaar verplicht voor elk kantoor in Nederland. Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw over minimaal energielabel C beschikken. Momenteel is een energielabel al verplicht bij verhuur, verkoop of oplevering van een kantoor of bedrijfspand. Vanaf 2030 wordt energielabel A de standaard. Het verduurzamen van het kantoorpand wordt hierdoor steeds belangrijker met de veranderende wet- en regelgeving.

Geen energielabel

Uit recente cijfers van Taskforce Label A blijkt dat 76 procent van de bestaande kantoor- en overheidsgebouwen momenteel nog niet over een energielabel beschikt. Ondanks de energielabel-C-verplichting in 2023. Ongeveer 20.000 van de 65.000 betreffende kantoren voldoen naar verwachting nog niet aan het beoogde label. De kantoren die nog niet over het beoogde energielabel C beschikken moeten snel aan de slag.

Kantoor verduurzamen

Ondanks de cijfers kunnen bedrijven nog steeds met enkele maatregelen het beoogde energielabel behalen. Enkele maatregelen die bedrijven kunnen inzetten zijn: led verlichting, HR++ glas, spouwmuurisolatie en zonnepanelen. Dit is in veel gevallen te realiseren binnen een jaar, maar dan moet er wel snel iets aan gedaan worden. Als het verduurzamingstempo niet omhoog gaat, zullen veel kantoren in Nederland onbruikbaar worden.

Bij een groot deel van deze maatregelen kan er aanspraak worden gemaakt op subsidie. De overheid ondersteunt het nemen van deze energiebesparende maatregelen.

Energielabel kantoor aanvragen

Het aanvragen van een energielabel voor een kantoor of bedrijfspand kan snel en gemakkelijk via MVOPro. In sommige gevallen is een energielabel snel nodig bij een onverwachte verkoop of huuropzegging. Dan wilt u zo snel mogelijk alles regelen. MVOPro zorgt voor een spoedige afhandeling. Neem telefonisch contact met ons op via 040-7600760 over het aanvragen van een energielabel dan kunnen wij dit snel afhandelen. 

Wilt u graag een energielabel aanvragen voor meerdere panden? Dat kan via MVOPro en dan krijgt u zelfs korting. Neem dan gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl.