Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Energielabel verbeteren bedrijven

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

oktober 12, 2021

Een energielabel toont aan hoe energiezuinig een bedrijfspand of woning is. Je hebt energielabels van A t/m G. Waarbij G betekent dat een pand niet energiezuinig is en A laat zien dat een pand juist erg energiezuinig is. Bij verkoop of verhuur van een bedrijfspand is het hebben van een energielabel verplicht. Daarnaast hebben kantoren met een minimale oppervlakte van 100m² vanaf 2023 een verplichting dat ze minimaal over energielabel C moeten beschikken. Hierdoor willen veel ondernemers weten hoe ze het energielabel kunnen verbeteren van het kantoor of bedrijfspand.

Duurzame maatregelen

Het energielabel verbeteren doe je door duurzame maatregelen te nemen. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat bedrijfspanden energiezuiniger worden. De meest bekende maatregelen om het energielabel te verbeteren zijn: het plaatsen van led verlichting, het isoleren van het bedrijfspand of door het plaatsen van zonnepanelen. Andere duurzame aanpassingen die ook helpen bij het verbeteren van het energielabel zijn: Het vervangen van enkel glas door dubbel, triple of HR++ isolatieglas, het vervangen van de oude cv-ketel naar een hr-ketel en het plaatsen van een warmtepomp of zonneboiler. Er zijn dus genoeg verschillende maatregelen die kunnen helpen bij het verbeteren van het energielabel.

Led verlichting

Het vervangen van de huidige verlichting naar led verlichting is een goede (eerste) stap richting een beter energielabel. Het is een van de beste maatregelen om een beter label te verkrijgen. Niet alleen vanuit het oogpunt van het energielabel, maar ook de kosten die ermee worden bespaard. De energiekosten zullen dalen, maar ook de onderhoudskosten. Daarnaast kan je aanspraak maken op subsidies, wat ook niet bij alle maatregelen het geval is. Hierdoor is led verlichting een van de beste opties om het energielabel te verbeteren. De overstap naar led verlichting is in veel gevallen al voldoende om het energielabel te verhogen naar label C.

energielabel verbeteren

Energielabel aanvragen

Er zijn verschillende aanbieders waarbij je een energielabel kan aanvragen voor een bedrijfspand of kantoor. MVOPro is een van deze aanbieders. Wil je graag meer hierover weten? Kijk dan op onze energielabels pagina.

Naast het verzorgen van energielabels helpen wij ook bedrijven met het overstappen op led verlichting. Dit doen wij via ons concept “Bespaar en Verdien”. Via dit concept zorgen wij ervoor dat bedrijven kostenneutraal over kunnen gaan op led verlichting. Meer weten? Neem gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.