Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

De beste energiezuinige verlichting

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

december 13, 2021

Na het verdwijnen van de gloeilamp zijn er verschillende opties voor energiezuinige verlichting. Zo zijn er o.a. ledlampen, spaarlampen en halogeenlampen. De laatste soort lamp (halogeen) is ondertussen ook alweer een tijdje verboden. Toch blijft het mogelijk om deze te kopen, aangezien de aanbieders nog een voorraad hebben die ze op mogen maken.

Verschillende soorten verlichting

Hieronder staat een handige tabel met de verschillen tussen verschillende soorten verlichting.

 HalogeenlampSpaarlampLedlamp
Energiebesparing t.o.v. de gloeilamp25%80%80%
Levensduur2.0007.00020.000
MechanismeGloeidraadKwikElektronisch
AanschafprijsLaagGemiddeldHoog
OpwarmtijdGeen30 sec tot 3 minutenGeen
RecyclenHuisvuilGescheidenGescheiden
Aan- en uitschakelenOnbeperktBeperktOnbeperkt

Uit de tabel blijkt dat ledverlichting ruim de hoogste levensduur heeft van alle opties. Daarnaast is ledverlichting beter voor het milieu, want er zitten geen schadelijke stoffen in, zoals kwik. Voortaan is ledverlichting ook een stuk minder duur in de aanschaf dan voorheen.

Hierdoor is ledverlichting de beste optie als energiezuinige verlichting als je het vergelijkt met de andere opties uit de tabel. Toch zijn er genoeg bedrijven en particulieren die nog steeds verouderde verlichting hebben in hun huis of bedrijfspand.

Vooral bij bedrijven is er vaak nog TL verlichting aanwezig in het bedrijfspand. Deze verlichting is niet energiezuinig en ook minder fijn voor de ogen door het flikkeren en de opwarmtijd. Ook brengt TL verlichting veel onderhoudskosten met zich mee, aangezien het geen lange levensduur heeft. Hierdoor moeten regelmatig de buisjes vervangen worden, wat weer kosten met zich meebrengt. Om deze reden is het voor bedrijven zeer interessant om te verduurzamen met led verlichting.

Overstappen op energiezuinige verlichting

Er zijn verschillende manieren om over te stappen op energiezuinige verlichting. Voor particulieren is het vaak een kwestie van ledlampen bestellen en ze zelf monteren, maar voor bedrijven is het een ander verhaal. Dit is in veel gevallen een heel proces, waarbij de gehele verlichting in een bedrijfspand wordt vervangen.

Bedrijven hebben meestal meer dan 100 lampen die vervangen moeten worden. Dit kost vaak veel tijd en geld, hierdoor hebben veel ondernemers nog steeds conventionele verlichting. Toch is het verstandig om over te stappen op energiezuinige verlichting door de vele voordelen die het met zich meebrengt. Het scheelt niet alleen kosten, maar het is ook een goede basis voor een beleid op het gebied van duurzaamheid.

Overstappen op led verlichting

MVOPro helpt bedrijven en organisaties met het overstappen op energiezuinige verlichting in de vorm van led. Wij helpen bedrijven en organisaties met het gehele proces. Van een inventarisatie welke verlichting geschikt is, tot aan de installatie en subsidieaanvraag. Hierdoor kunnen ondernemers flink besparen op de energiekosten en onderhoudskosten.

Dankzij MVOPro heeft de ondernemer er geen zorg meer aan en wordt alles netjes geregeld. Meer weten? Kijk dan naar onze werkwijze. Wij hebben al veel ondernemers geholpen met het overstappen op led verlichting. Van autogarages tot aan de agrarische sector.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over MVOPro en hoe wij te werk gaan? Neem dan gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760. Daarnaast regelen wij ook energielabels voor bedrijfspanden en helpen wij bedrijven met de informatieplicht.