Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Fire & Security Partner gaat voor besparing

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

juli 20, 2021

Als onafhankelijk kenniscentrum voor de beveiligingssector is FSP ontzorger voor installateurs en leveranciers bij de installatie, service en het onderhoud van beveiligingssystemen en brandmeldinstallaties. Ook bij tijdelijke en permanente personeels- en capaciteitsvraagstukken is FSP de vaste partner.

Directeur-eigenaar Wim van Eijk heeft een behoorlijke staat van dienst van bijna dertig jaar in de beveiligingsbranche; als adviseur, installateur en eigenaar van CTI Security, dat eind 2015 is overgenomen door een Amerikaanse, beursgenoteerde onderneming.

Fire & Security Partner vult een gat in de markt, legt hij uit: “Het is het type organisatie dat ik altijd heb gemist toen ik zelf als installateur in de sector actief was: een honderd procent onafhankelijke beveiligingsspecialist die opdrachtgevers op alle vlakken ondersteunt.”

Opstarten

Het FSP-kenniscentrum heeft bijzonder veel expertise en ervaring in huis, duidt Wim: “Voor de beveiliging installateurs in Nederland ondersteunen wij waar nodig op technisch vlak”.

Onze technici installeren, onderhouden, voeren service uit en stellen systemen in bedrijf.

Dat specifieke aanbod is bijzonder:  “Wij zijn een van de weinigen, wellicht de enige in Nederland die dit op deze manier aanbied en uitvoert”.

Het jonge bedrijf – FSP was een paar maanden actief toen de coronapandemie uitbrak – is inmiddels volop aan de gang: “We hebben vorig jaar vijf maanden helemaal stilgelegen. Er is nog terrein te winnen maar we gaan de goede kant op.”

Tijd en geld

Toch was kostenbesparing niet de belangrijkste motivatie voor FSP om over te stappen op ledverlichting van MVO Pro, vervolgt Wim: “Dat was puur omdat we moe werden van het steeds TL-buisjes moeten verwisselen. Het onderhoud kostte telkens weer tijd en geld. Bij onze huurder hierboven moest dat bijna wekelijks. Wij hebben ons pand verduurzaamd. Nu is de verlichting egaal en rustig, de verlichting gaat langer mee en het stukje besparing is mooi meegenomen.”

Zet het bedrijf nog meer duurzame en MVO-stappen? Wim twijfelt: “Ik ben helemaal voor klimaatneutraliteit maar Nederland loopt wel ver voorop. Elders op de wereld gaan nog veel uitstoot en CO2 de lucht in. We hebben het er wel over, kijken naar elektrische auto’s. Maar onze service- en onderhoudsmensen maken zoveel kilometers – tot wel 50.000 per jaar; dat is elektrisch nog niet te doen.”

Over de samenwerking met MVO Pro is hij tevreden: “Ja, alles was netjes geregeld. Er was alleen een lange levertijd, maar dat was wereldwijd met veel producten. De ledverlichting bevalt goed; aanzetten en het werkt, zonder knipperen. In het begin was het andere licht even wennen maar dat ging eigenlijk vrij snel. En nu kan de verlichting makkelijk vijf-zes dagen per week uren maken terwijl wij het bedrijf op- en uitbouwen. Ik ben benieuwd naar de besparing in de energierekening!”