Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Kosten energielabel bedrijfspand

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp Energielabel
Gepubliceerd op

januari 17, 2022

De kosten van een energielabel voor bedrijfspanden hangt af van een aantal factoren. De oppervlakte van het pand, aanwezigheid van bouwtekeningen en het aantal huisnummers van het pand. De hoeveelheid panden waarvoor u een energielabel aanvraagt heeft ook invloed op de prijs. Indien u voor meerdere panden een energielabel wilt regelen dan krijgt u portefeuille korting.

Kantoren moeten vanaf 1 januari 2023 verplicht energielabel C kunnen overhandigen. Hierdoor is het verstandig dit tijdig te regelen. Indien een kantoor niet over energielabel C beschikt op 1 januari 2023, dan mag het gebouw niet meer als kantoor worden gebruikt. Het behalen van energielabel C kan door verschillende duurzaamheidsmaatregelen toe te passen, zoals ledverlichting, een HR-ketel en/of HR++ glas.

Kosten energielabel

Welke factoren hebben invloed op de kosten van een energielabel?

De prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Deze hebben invloed op de tijd die nodig is voor het opnemen en uitwerken van een energieadvies en het bepalen van het uiteindelijke label.

Aanwezigheid van bouwtekeningen

Als er bouwtekeningen van het pand aanwezig zijn scheelt dit een hoop tijd bij de opname van het pand en het uitwerken van het energielabel. Om die reden is het een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten.

Aantal vierkante meter

Het aantal vierkante meter is de belangrijkste factor omtrent de kosten. Hoe groter het bedrijfspand, des te meer tijd de opname en het uitwerken kost. Daarnaast moet er ook meer worden verwerkt in het systeem bij het RVO. Deze handelingen kosten allemaal tijd en daarom heeft het invloed op de kosten van het energielabel.

Aantal huisnummers

Energielabels van bedrijfspanden zijn gekoppeld aan het kadaster. Dit geldt ook voor het huisnummer van het pand. Sommige panden bestaan uit meerdere huisnummers. Wanneer dit het geval is betekent dit dat er meerdere energielabels nodig zijn. Ook als het één pand betreft.

Energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand

Wilt u een energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen? Dan kan MVOPro u daarbij helpen. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en rekenen geen voorrijkosten. Wilt u meer informatie over het energielabel voor bedrijfspanden en kantoren neem dan een kijkje op onze pagina over energielabels. Hier kunt u ook gemakkelijk een aanvraag doen via het contactformulier. Wilt u alles snel regelen? Neem dan telefonisch contact op via 040-7600760 of via de e-mail op info@mvopro.nl.

Kosten energielabel bij MVOPro

Hieronder kunt u de kosten zien van het aanvragen van een energielabel via MVOPro.