Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Led kantoorverlichting

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

april 14, 2022

Het verduurzamen van de kantoren in Nederland gaat steeds sneller. Vooral met de stijgende energieprijzen in het achterhoofd. Niet alleen benzine, diesel of gas zijn duurder geworden, maar ook stroom. Vooral sinds de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Hierdoor is het belangrijk om te verduurzamen als kantoor en energie te besparen. Led kantoorverlichting is een goede manier om het kantoor te verduurzamen en ondertussen stroom te besparen. Dit zorgt weer voor een lagere energierekening, wat steeds belangrijker wordt in onze veranderende wereld.

Waarom led kantoorverlichting?

Nog steeds hebben veel kantoren conventionele verlichting hangen, die niet energiezuinig is. Deze verbruiken meer stroom en kosten hierdoor ook meer geld. Daarnaast zijn ze minder goed voor het milieu en hebben ze meer onderhoudskosten. De noodzaak tot verduurzamen wordt steeds groter door de stijgende energieprijzen.

Kantoren hebben ook te maken met de energielabel-C-verplichting die eraan komt. In 2023 zijn alle kantoren verplicht om over energielabel C te beschikken, anders mag het gebouw niet meer als kantoor gebruik worden. Hierdoor is het zeer interessant voor kantoren om over te gaan op led kantoorverlichting, want daarmee kan o.a. het energielabel worden verbeterd. In 2030 moeten kantoren zelfs over energielabel A beschikken. Hierdoor is het verstandig om enigszins kleine maatregelen, zoals led kantoorverlichting al door te voeren. Dit maakt veel uit bij het bepalen van het energielabel van een kantoor.

Andere voordelen van led verlichting

Verlichting heeft invloed op het welzijn en de gezondheid van de medewerkers. Zo kan de verlichting voor gezondheidsklachten zorgen, zoals hoofdpijn of vermoeidheid. Door te kiezen voor led kantoorverlichting zullen deze gezondheidsklachten worden geminimaliseerd. Hierdoor zal de productiviteit van de medewerkers stijgen.

Een ander voordeel van led is een verbetering van de concentratie van de medewerkers. Het juiste licht heeft hier veel invloed op. Uiteindelijk zorgt led verlichting voor een vermindering in het ziekteverzuim, want medewerkers zullen op het werk minder snel last krijgen van gezondheidsklachten, door de verlichting. Het risico op brand in een kantoorpand zal ook afnemen, want TL buizen zijn veel brandgevaarlijker dan led verlichting. Ook zijn TL buizen slechter voor het milieu door de gevaarlijke stof kwik. Deze stof vormt een aanhoudende bedreiging van het milieu en de volksgezondheid.

Led kantoorverlichting

Welke led kantoorverlichting is geschikt?

Led verlichting in de lichtkleur 4000 Kelvin (dit betekent koel wit licht) zorgt ervoor dat de medewerkers op kantoor gefocust en alert blijven. Meestal zijn led panelen, led inbouwspots of led downlights de meest geschikte optie voor een kantoor. Indien er led panelen worden geplaatst, dan moeten deze minimaal een UGR<19 waarde hebben volgens Europese normeringen. Vaak is de juiste keuze nog steeds lastig voor kantoren vooral als er weinig kennis van licht is binnen een organisatie. Hierbij kan MVOPro helpen, want wij hebben lichtexperts in dienst die precies weten wat er nodig is per situatie. Hierdoor krijgt uw organsiatie de meest geschikte led kantoorverlichting.

Overstappen op led verlichting

Het overstappen op led verlichting is voor kantoren verstandig met o.a. de stijgende energieprijzen en de energielabel-C-verplichting op het oog. In de meeste gevallen kan er aanspraak gemaakt worden op subsidies of fiscale regelingen. Dit maakt het overstappen op led kantoorverlichting nog interessanter!

Kantoren kunnen zelf overstappen op led verlichting, maar dan moet er wel kennis van licht aanwezig zijn in de organisatie. In veel gevallen hebben kantooreigenaren of de medewerkers dit niet, hierdoor is het verstandig om hiervoor een bedrijf in te schakelen.

MVOPro is een bedrijf dat andere bedrijven helpt met het overstappen op led kantoorverlichting. Hierbij regelen wij het gehele traject, van inventarisatie wat voor lampen geschikt zijn, tot aan de installatie van verlichting. Indien gewenst regelen wij ook de subsidie-aanvraag. Hierdoor heeft de kantooreigenaar of bedrijfseigenaar er geen zorgen meer aan. Dit is kostenneutraal te realiseren door de subsidies en de besparing die deze verlichting oplevert. Als dit nog steeds niet het geval is, dan hebben wij connecties met groenfondsen die ervoor zorgen dat de overstap toch kostenneutraal gemaakt kan worden.

Wilt u graag meer weten over MVOPro of onze led verlichting? Neem dan gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00.

MVOPro Logo groot