Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Led lampen werkplaats

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

september 17, 2021

Goede verlichting is belangrijk voor een werkplaats. In een werkplaats moet meestal nauwkeurig worden gewerkt en daarom is goed licht belangrijk. Led lampen komen steeds vaker voor in een werkplaats. Het licht van led lampen is in veel gevallen veel beter dan conventionele verlichting. Hierdoor verhoogt de productiviteit van de medewerkers in de werkplaats. Goed licht zorgt ook voor een kleinere kans op ongelukken. Daarom is het overstappen naar led verlichting in de werkplaats een goed idee voor bedrijven die dit nog niet hebben gedaan.

Waarom led lampen in de werkplaats?

Voortaan is het eigenlijk altijd aan te raden om te kiezen voor led verlichting in een werkplaats. Led lampen hebben veel voordelen als ze worden vergeleken met andere verlichtingstechnieken. Led verlichting verbruikt tot wel 70% minder energie dan conventionele verlichting. Hierdoor zullen de kosten op het gebied van elektriciteit flink dalen. Een ander bijkomend voordeel van led is de lange levensduur. Hierdoor is er minder onderhoud en zijn er minder onderhouds/vervangingskosten. Vooral oude TL-buizen moeten vaak regelmatig worden vervangen. Dit wekt vaak ergernissen op bij ondernemers die weer lampjes moeten vervangen.

Andere voordelen van led lampen zijn:

Led verlichting verplicht?

Momenteel is led verlichting niet verplicht, maar voor sommige bedrijven wel. Onder bepaalde omstandigheden is het plaatsen van led lampen al verplicht, omdat het in de Erkende Maatregelen (EML) in het Activiteitenbesluit staat (energiebesparingsplicht). Hierdoor moeten bedrijven energiebesparende maatregelen nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Daarnaast is er in 2020 al een motie door de Tweede Kamer aangenomen die bedrijven verplicht om alleen led lampen te gebruiken. Toch betekent dit niet meteen dat led verlichting verplicht is voor ieder bedrijf. Een motie moet eerst nog worden omgezet in wetgeving. Dit is nog niet het geval. Hierdoor is led verlichting nog niet verplicht voor bedrijven.

Overstappen op led verlichting met MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met het overstappen op led verlichting. Dit doen wij al een ruime tijd en hebben veel klanten gehad in verschillende sectoren. Hierdoor weten wij precies wat uw organisatie of bedrijf nodig heeft op het gebied van verlichting. Wij regelen het gehele traject. Van inventarisatie van de huidige situatie tot aan de installatie en subsidieaanvraag. Hierdoor heeft de ondernemer geen zorgen meer. Begin ook met besparen en kies voor led lampen in de werkplaats.

Wilt u graag meer weten over MVOPro of over onze led verlichting? Neem gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.