Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

EU moet online led-verkoop controleren

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

juli 19, 2019

LightingEurope roept het nieuwe Europese Parlement op om de Europese regels beter te gaan handhaven. Ze maakt zich zorgen over het groeiende aantal niet-conforme en gevaarlijke verlichtingsproducten. Met name op het gebied van led verlichting.

Inwoners van de Europese Unie (EU) komen volgens LightingEurope steeds gemakkelijker en vaker met dergelijke producten in aanraking door de toename van de onlineverkopen. Tegelijkertijd worden er volgens de organisatie in Europa te weinig controles uitgevoerd in vergelijking met het aantal beschikbare producten. ‘Wetten moeten eenvoudig en duidelijk zijn voor alle bedrijven binnen en buiten Europa om zo beter toegepast te kunnen worden. Daardoor moet het ook gemakkelijker worden om niet-conforme producten en actoren uit de markt te te verwijderen’, aldus Lionel Brunet, president van LightingEurope. ‘Er moeten meer middelen worden toegewezen aan handhavingsautoriteiten. De middelen waarover zij vandaag de dag beschikken, zijn niet evenredig aan het aantal producten en het aantal regels dat ze moeten controleren.’

Onlineproducten

De verlichtingsindustrie lijdt volgens de topman onder de beperkte capaciteit om EU-productregels af te dwingen, vooral in de context van producten die online worden verkocht. ‘Er moet meer worden gedaan om de nieuwe uitdagingen met betrekking tot dit distributiekanaal aan te pakken. Dit is van cruciaal belang om zowel een gelijk speelveld op de interne markt als de veiligheid van consumenten te waarborgen’, aldus Ourania Georgoutsakou, secretaris-generaal van LightingEurope.

MVOPro led verlichting

MVOPro biedt haar klanten de mogelijkheid om kosten-neutraal over te stappen naar ledverlichting. Hierdoor bespaart u kosten. Uw verlichting wordt zorgeloos vervangen door ledverlichting. Onze verlichting is door de overheid goedgekeurd voor milieusubisidie. Klik hier voor meer informatie.  

(bron: led magazine)

Edwin van Gastel, Marco de Jonge Baas