Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Led verlichting bedrijfshal

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

januari 23, 2022

Een bedrijfshal is een grote ruimte met veel verlichting. In veel gevallen bestaat deze ruimte uit lange paden met hoge stellages. De verlichting in een bedrijfshal is vaak verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de maandelijkse energierekening. Het is daarom belangrijk dat de verlichting zo efficiënt en energiezuinig mogelijk is. Hierdoor is led verlichting in een bedrijfshal de meest geschikte optie op het moment.

Voor bedrijven is het verstandig om te kiezen voor led verlichting in een bedrijfshal. Vooral in het jaar 2022, waarin de energiekosten nog nooit zo hoog waren. Hierdoor wordt het overstappen op led verlichting nog aantrekkelijker.

Door te kiezen voor de juiste verlichting kan het energieverbruik flink worden verminderd. Daarbij zorgt goede verlichting voor een verhoogde productiviteit van de werknemers en creëert het een veilige werkomgeving. Slechte verlichting kan leiden tot een lagere productiviteit en klachten over vermoeidheid onder de werknemers. Ook flink besparen op de energierekening? Kies dan voor led verlichting van MVOPro voor in de bedrijfshal!

Wat hangt er nu in de bedrijfshal?

Voorheen werden bedrijfshallen meestal verlicht door fluorescentielampen ook wel TL genoemd. Deze lichttechniek komt nog steeds op veel plekken voor, ondanks dat het eigenlijk verouderd is. Zo hebben fluorescentielampen een hoog energieverbruik en een korte levensduur. Led verlichting verbruikt juist weinig energie en heeft een lange levensduur. Daarnaast is er veel minder onderhoud aan led verlichting ten opzichte van conventionele verlichting. Het is verstandig om de TL verlichting te vervangen door led.

Een ander voordeel is dat led lampen niet doen flikkeren, wat bij de oudere TL lampen vaak een groot probleem is. Dit is ook niet echt fijn voor de ogen en heeft een significante invloed op het concentratievermogen. Het flikkeren kan ook zorgen voor een aantal klachten op het gebied van gezondheid: hoofdpijn, vermoeidheid en in sommige gevallen epilepsie. Hierdoor is led verlichting in een bedrijfshal waar veel lampen hangen zeker aan te raden. Het is goed voor de productiviteit, verlaagt het ziekteverzuim onder de medewerkers en zorgt het voor een flinke besparing op de energierekening.

Waarom led verlichting in een bedrijfshal?

Naast de bovenstaande redenen zijn er nog meer redenen waarom led verlichting de meest geschikte optie is in een bedrijfshal. Bedrijven willen graag doorwerken en zorgen dat de productie in het bedrijf door gaat. Door de vaak oudere TL verlichting moet soms de productie stil worden gelegd voor onderhoud aan de verlichtingsinstallatie. Dit kost niet alleen tijd, maar ook geld. Wanneer er wordt gekozen voor led verlichting in een bedrijfshal, dan is en sprake van veel minder onderhoud en dat betekent dat de productie van het bedrijf minder vaak onderbroken hoeft te worden voor onderhoud.

Niet alleen de besparing op energie, maar juist minder onderbrekingen tijdens het werk door minder onderhoud is een belangrijke factor voor bedrijven om over te gaan op led verlichting. Daarnaast is led verlichting een stuk veiliger dan conventionele verlichting. Conventionele lampen zetten namelijk 90% van de energie om in warmte en slechts 10% in licht. Dit betekent dat de lampen gloeiend heet worden. Bij led verlichting zijn deze percentages juist andersom. Hierdoor is led verlichting veel zuiniger en is er minder kans op brandgevaar door de verlichting.

Wat is de juiste lichtkleur voor de verlichting in de bedrijfshal?

De lichtkleur of kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in graden kelvin (K). Het is belangrijk om hierin de geschikte keuze te maken voor de situatie. De standaard voor bedrijfshallen is meestal 4000K. Dit is een neutraal wit licht. Het geeft weinig sfeer, maar is prima om onder te werken.

Toch zijn er uitzonderingen op de regel. Als er grafisch werk wordt verricht of bezig bent met spuitwerkzaamheden, dan is kleur echtheid van belang. In dat geval is het gebruik van daglicht verlichting een stuk prettiger. Deze verlichting is 6500K en zorgt dat kleuren naar maximale kleurechtheid zichtbaar worden. MVOPro heeft lichtexperts in dienst die precies weten welke verlichting nodig is in een specifieke situatie.

Led verlichting bedrijfshal van MVOPro

MVOPro helpt bedrijven verduurzamen en kosten besparen op de energierekening. Dit doen wij door ondernemers de mogelijkheid te geven om over te stappen op duurzame led verlichting in o.a. de bedrijfshal. Deze overstap is kostenneutraal te realiseren, dankzij ons concept “Bespaar en Verdien”. Vooral nu met de hoge energieprijzen is het voor bedrijven zeer aantrekkelijk om over te gaan op led verlichting. De besparing was nog nooit zo hoog!

Wij hebben lichtadviseurs in dienst om de perfecte situatie voor u te schetsen. Waardoor uw onderneming het licht krijgt wat u nodig heeft en dat u tevens spaarzaam omgaat met uw energieverbruik. Zo heeft een agrarisch bedrijf andere verlichting nodig, dan een loods waarin mensen werken. Onze lichtadviseurs weten precies welke verlichting geschikt is per situatie.

MVOPro neemt de zorgen uit handen van de ondernemer en regelt alles. Van een inventarisatie van wat er nodig is tot aan de subsidieaanvraag en de installatie van de verlichting. Hierdoor heeft u als ondernemer er geen zorgen meer aan.

Wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via info@mvopro.nl.