Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

LED verlichting in het plafond

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

januari 27, 2022

Elke dag kiezen steeds meer mensen voor LED verlichting in het plafond. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven en andere organisaties. De verduurzaming van de lichtvoorziening is in volle gang. De overheid en regionale besturen, zoals de gemeenten en provincies, kiezen ook steeds vaker voor LED. Meerdere gemeenten hebben de verlichting in de openbare ruimte al vervangen in energiezuinig LED verlichting. Veel lantaarnpalen maken voortaan ook gebruik van de techniek en ook auto’s hebben steeds vaker LED verlichting. Dus waarom zou je je huis of bedrijfspand nu niet voorzien van LED verlichting?

Waarom LED verlichting?

Nog steeds vragen veel mensen zich af waarom ze de keuze voor LED verlichting moeten maken. Daar zijn gelukkig genoeg redenen voor. De implementatie van LED verlichting kan voor een flinke daling zorgen in de energiekosten. Daarnaast heeft LED nog veel andere voordelen. Zo gaat deze soort verlichting een stuk langer mee dan conventionele verlichting en heeft het bijna geen onderhoud.

In veel gevallen is LED verlichting ook beter voor de mens of het dier waarmee het in aanraking komt. Het is een betere concentratie van licht en het kan het welzijn van mensen en dieren verbeteren.

Een ander voordeel van LED verlichting is dat het niet flikkert of knippert, zoals conventionele verlichting doet. Dit is slecht voor de ogen en hierdoor raak je eerder vermoeid. Bij LED verlichting komt dit zelden voor en hierdoor ontstaat er minder vermoeidheid wanneer men onder het licht staat.

LED verlichting plafond

Verlichting voor bedrijven

Vooral bij kantoren en bedrijfsgebouwen wordt nog vaak gebruik gemaakt van verouderde verlichting, terwijl hier LED verlichting juist veel voordelen heeft. Werknemers kunnen zich beter concentreren en worden minder snel moe. Daarnaast is LED verlichting goedkoper per maand dan verouderde verlichting en heeft het natuurlijk amper onderhoudskosten. Hierdoor is de keuze voor LED verlichting financieel een slimme keuze. Het zorgt voor minder kosten op de energierekening. Vooral met de huidige energieprijzen kan dit vele euro’s per maand schelen. Hierdoor wordt het voor bedrijven nog interessanter om over te gaan op energiezuinige LED verlichting.

De overheid stimuleert bedrijven ook om deze stap te nemen. Dit doen ze met wet- en regelgeving, zoals de energiebesparingsplicht en informatieplicht, maar ook met subsidies. Ook de energielabel C eis voor kantoren is een van de wetten die het gebruik van LED verlichting stimuleert onder bedrijfspanden.

Bedrijven kiezen voor LED verlichting van MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met verduurzamen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij helpen bedrijven en organisaties overstappen op energiezuinige LED verlichting. Hierdoor besparen ze energiekosten en wordt de organisatie of het bedrijf een stuk duurzamer. Wij nemen de zorgen uit handen van de ondernemer en regelen het gehele traject van de overstap op LED verlichting. De overstap is in de meeste gevallen kostenneutraal. Dit betekent dat de investering vanuit de besparing wordt betaald. Daarnaast ondersteunt de overheid dit ook d.m.v. subsidies. Tevens hebben wij connecties bij enkele banken en een groenfonds. Hierdoor is er nog meer mogelijk voor bedrijven die graag willen verduurzamen met LED. MVOPro is partner van MVO Nederland.

Kies ook voor duurzaamheid en stap ook over op LED verlichting in het plafond via MVOPro!