Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Led verlichting kantoor

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

januari 25, 2022

Voor een fijne werkplek is goede verlichting van groot belang. Met led verlichting in het kantoor wordt de werkplek een inspirerende werkomgeving. De juiste verlichting verbetert de prestaties op de werkvloer. Uit onderzoek is bewezen dat led verlichting een positieve invloed heeft op de productiviteit van medewerkers . De verlichting is visueel comfortabel en geschikt voor specifieke taken. Daarnaast kan led verlichting het welzijn van de medewerkers verhogen door het natuurlijke licht.

Door de stijgende energieprijzen is het voor bedrijven interessant om zo snel mogelijk over te gaan op led verlichting. De stroombesparing en besparing op onderhouds- en energiekosten zijn de voornaamste redenen. Door te kiezen voor led verlichting zal de energierekening flink dalen, waardoor de overstap kan worden betaald door de besparing! Ieder kantoor doet er goed aan om te kiezen voor led verlichting.

Waarom led verlichting als kantoorverlichting?

Led verlichting wordt al veel gebruikt in gebouwen met een industriele functie. Denk aan magazijnen en werkplaatsen. Er wordt niet meteen aan kantoorverlichting gedacht als we het hebben over led. Toch is led verlichting voor een kantoor voortaan de beste optie. Zo verbruikt led verlichting veel minder energie dan conventionele verlichting, zoals een TL buis. In 2022 zijn de energieprijzen flink gestegen, waardoor de overstap op led verlichting nog meer geld bespaard dan voorheen.

Het installeren van led verlichting kan tot een daling van 60 à 70 procent zorgen op de energierekening. Tevens is led verlichting een stuk duurzamer dan de alternatieven verlichtingsmethodes. Zo ontstaat de besparing niet alleen in de energiekosten, maar ook in de vervangingskosten en onderhoudskosten. Deze besparing varieert van twee keer tot wel vier keer de vervangingskosten.

Een ander groot voordeel van led verlichting is dat het niet trilt en het een stuk rustiger is voor de ogen. Hierdoor krijgen medewerkers op kantoor minder snel last van vermoeide ogen of hoofdpijn. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat led verlichting het werkplezier van de medewerkers op kantoor verhoogt. Dit is natuurlijk belangrijk, want hierdoor gaan de medewerkers beter presteren op de werkvloer.

Een andere goede reden voor kantoren om over te gaan op led verlichting is de energielabel C verplichting die eraan zit te komen. Per 1 januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland minimaal energielabel C kunnen overhandigen. Hierdoor moeten kantoorpanden verduurzamen. Een van de maatregelen die kan helpen bij het verhogen van het energielabel is het verduurzamen van het pand met led verlichting.

Led verlichting in een kantoor

Kies de juiste verlichting

Voor ondernemers is het vaak lastig om de geschikte led verlichting te kiezen. Ze hebben vaak geen verstand van verlichting en er is enorm veel keuze op het gebied van led. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden om het juiste licht te creëren. Onder andere lichtkleur en kleurweergave zijn zeer belangrijk. Vaak is de keuze daarin afhankelijk van de werkzaamheden op kantoor.

MVOPro helpt ondernemers met het overstappen op led verlichting. Wij hebben lichtexperts in dienst die precies weten welke verlichting geschikt is in de situatie van uw kantoor. MVOPro regelt het gehele traject van overstappen op led verlichting. Eerst maken wij een inventarisatie van de situatie en dan gaan wij kijken wat er precies moet gebeuren. Daarna zullen wij, indien gewenst, de verlichting installeren en de subsidieaanvraag regelen. Hierdoor heeft de ondernemer er geen zorgen meer aan. De overstap van conventionele verlichting naar led verlichting op kantoor zal efficiënt en snel verlopen. De energierekening van uw bedrijf zal flink dalen met de led verlichting van MVOPro!

Meer informatie over led kantoorverlichting?

Heeft u interesse om over te stappen op led verlichting op uw kantoor? Neem dan contact op met MVOPro. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 040-7600760 of via de e-mail op info@mvopro.nl. Wij zijn gespecialiseerd in led verlichting in verschillende situaties. Onze klanten bestaan uit varkenshouderijen, kantoren, werkplaatsen en autogarages. MVOPro helpt u graag met besparen op uw energierekening en met het verduurzamen van uw bedrijfspand!