Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 4 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bedrijven

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

juni 18, 2021

Bedrijven zijn steeds vaker bezig met het maatschappelijk verantwoord ondernemen, maatschappelijk ondernemen of duurzaam ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de term die bij grote bedrijven meestal wordt gebruikt. In het MKB wordt meestal de term duurzaam ondernemen gebruikt.

De perfecte omschrijving wat betreft duurzaam ondernemen in het MKB luidt:

“Duurzaam Ondernemen is bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie.”

Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen

In Nederland zijn al veel bedrijven die bezig zijn met dit onderwerp en die het hebben opgenomen in hun bedrijfsstrategie. Een goed voorbeeld hiervan is supermarktketen PLUS. Zij hebben al vijf keer de MVO-award voor de meest verantwoorde supermarkt gewonnen. De belangrijkste pijlers op het gebied van MVO waarop PLUS zich richt zijn: herkomst van de producten, gezondheid en vitaliteit en een beter milieu.

Supermarktketen PLUS is natuurlijk wel een groot bedrijf en geen MKB bedrijf. In het MKB ziet MVO of het duurzaam ondernemen er anders uit. Daar kan het vervangen van verlichting naar energiezuinige LED-verlichting al een teken zijn van duurzaam ondernemen. Of het zelf opwekken van energie met behulp van zonnepanelen. In het MKB wordt er minder gekeken naar de externe kant van MVO (communicatie, klanten en leveranciers) en meer naar de interne kant (milieu en medewerkers).

Begin ook met MVO of duurzaam ondernemen

Voor bedrijven in het MKB is het ook interessant om hiermee te beginnen. De consument verwacht van organisaties steeds vaker dat ze hiermee bezig zijn. Daarnaast kan het duurzaam ondernemen ook leidden tot een kostenbesparing op bijv. de energierekening. Het biedt dus genoeg voordelen voor ondernemers. Een goede eerste stap richting duurzaam ondernemen is het vervangen van de verlichting in energiezuinige verlichting. Dit kan vaak kostenneutraal, waardoor het de ondernemer niet eens geld kost. Uiteindelijk zorgt dit voor een beter milieu, maar ook voor minder kosten.

MVOPro helpt ondernemers met het overstappen op duurzame LED-verlichting. Hierbij nemen wij de zorgen uit handen van de ondernemer en regelen wij alles. Wilt u ook graag met uw bedrijf overstappen op LED-verlichting? Neem dan gerust contact met ons op via info@mvopro.nl. of telefonisch op 040-7600760.