Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Tips voor het succesvol inzetten van MVO-activiteiten

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

april 19, 2021

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid worden steeds belangrijker binnen onze samenleving. Tegenwoordig doet bijna iedere organisatie wel ‘iets’ met MVO of duurzaamheid. Het gaat dan meestal over het sponsoren van een goed doel, het plaatsen van zonnepanelen of medewerkers in dienst nemen die minder kansen hebben op de arbeidsmarkt. Er zijn hierin veel mogelijkheden.

Het belang van de juiste keuze in MVO-activiteiten

Om het maatschappelijk verantwoord ondernemen tot een succes te maken is het belangrijk om de juiste keuze te maken in de MVO-activiteiten. Er moet een match zijn tussen de MVO-activiteiten en de organisatie. Hiermee creëer je voordelen voor de organisatie. MVO kan bijdragen aan verschillende positieve effecten. Het verhoogt de merkloyaliteit van klanten, de geloofwaardigheid van het bedrijf en de betrokkenheid van de eigen medewerkers. Er is sprake van een match als de gekozen activiteiten passen bij de essentie van de organisatie. Denk hierbij aan de missie en visie van de organisatie en welke MVO-activiteiten hierbij passen.

Zes gebieden van MVO

Er zijn zes gebieden waarin je MVO-activiteiten kunt uitvoeren. Aan de hand van deze gebieden kun je beoordelen welke gebieden nog geen onderdeel uit maken van het MVO-beleid en welke gebieden beter passen bij de organisatie.

Hieronder staat een opsomming van de zes gebieden waarin MVO-activiteiten geplaatst kunnen worden:

Het verhaal achter MVO

Het is zeer belangrijk om het verhaal achter de gekozen MVO-activiteiten te vertellen. Anders zullen stakeholders en consumenten niet eens door hebben dat een bedrijf zich maatschappelijk verantwoord inzet. Het succes van MVO hangt voor een groot deel af van hoe geloofwaardig en oprecht de organisatie overkomt. Het is belangrijk een match te creëren tussen de MVO-activiteiten en de organisatie. Indien dit het geval is, dan zal dit een sterk en consistent verhaal opleveren. Hierdoor wordt MVO daadwerkelijk een succes!