Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Overstappen op LED-verlichting in 2022

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

januari 31, 2022

Het overstappen op LED-verlichting wordt steeds aantrekkelijker voor bedrijven. Vooral nu de kans groot is dat LED in de toekomst wordt verplicht voor bedrijfspanden.

Begin november 2018 is een motie aangenomen door de Tweede Kamer die bedrijven verplicht vanaf 1 juli 2020 enkel nog LED-verlichting te gebruiken. Maar voordat er daadwerkelijk sprake is van een verplichting moet de motie eerst worden omgezet in een wet. Zolang dat niet gebeurd, mag en zal de overheid hierop niet handhaven. Ze zullen bedrijven alleen stimuleren om over te gaan op LED-verlichting. Dit doen ze met subsidies, maar ook met wetten en regels, zoals de energiebesparingsplicht. Zo zorgt de overheid er toch voor dat veel bedrijven alvast de overstap naar LED-verlichting maken.

Overstappen LED verlichting

Ondertussen zijn we alweer in het jaar 2022 en is er alweer een nieuwe maatregel op het gebied van verlichting gepubliceerd. In deze maatregel staat dat vanaf 1 september 2021 een groot deel van de tl-verlichting uitgefaseerd gaat worden. Hierdoor zal een groot deel van het aanbod in tl-lampen en armaturen verdwijnen. LED wordt hierdoor automatisch het alternatief bij vervangingsmomenten. Momenteel is het aanbod van TL-lampen en armaturen al een stuk kleiner en is LED-verlichting steeds populairder binnen een bedrijfspand.

Bedrijven doen er slim aan om te kiezen voor LED-verlichting bij het vervangen van de verlichting. Vaak is de investering in LED binnen vijf jaar terugverdiend. Daarnaast zorgt LED-verlichting voor een daling in de energiekosten en onderhoudskosten. Vooral met de hoge energieprijzen in 2022 is het verstandig om over te gaan op LED-verlichting om veel onnodig energiekosten te besparen.

LED-verlichting heeft veel voordelen ten opzichte van conventionele verlichting. Lees hierover meer in deze blog.

overstappen LED-verlichting

Overstappen op LED-verlichting met MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met verduurzamen en over te stappen op duurzame en energiezuinige LED-verlichting. Dit doen wij aan de hand van ons concept ‘Bespaar en Verdien’. Door onze jarenlange ervaring weten wij welke lampen geschikt zijn per situatie. We beginnen met een kennismaking en maken daarna een audit van de situatie. Daarna presenteren wij het plan en doen wij een voorstel tot vervanging van de lampen. Dan leveren wij de lampen en monteren wij deze indien gewenst. De overstap kan meestal kostenneutraal door de energiebesparing en subsidies die ervoor beschikbaar zijn. Hierdoor kost het de ondernemer geen geld, maar levert het juist geld op!

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over Mvopro, onze werkwijze en onze andere diensten? Neem gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.