Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Recordaantal E-waste ingezameld door Wecycle

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

mei 18, 2021

Onze partner Wecycle heeft in 2020 een recordhoeveelheid e-waste ingezameld. E-waste zijn alle afgedankte apparaten met een stekker of (oplaadbare) batterij en alle afgedankte tl-buizen, spaar- en LED lampen. In totaal is er 125,5 miljoen kilogram aan e-waste ingezameld. Er is sprake van een toename van 8,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. In totaal zijn er 14,4 miljoen lampen ingezameld door Wecycle.

CO2-besparing

Van de 125,5 miljoen kilogram e-waste, gaat het om 1,77 miljoen kilogram lampen. Met het recyclen van al het e-waste is 14 procent meer kwik afgevangen ten opzichte van een jaar eerder. Daarnaast is er ook 3 procent meer CO2-uitstoot vermeden. In totaal komt dit neer op een CO2-besparing van ongeveer 395.000 ton CO2 in 2020. Deze besparing staat gelijk aan het energieverbruik van 260.000 huishoudens in Nederland. Dit is natuurlijk een grote besparing en laat duidelijk zien dat het belangrijk is om e-waste te recyclen.

Begin met recyclen e-waste

Recyclen is de basis voor een circulaire economie. Als een oud elektronisch apparaat of een kapotte lamp wordt ingeleverd, is dit niet het einde. Maar juist een nieuw begin. Door apparaten en lampen te recyclen tot nieuwe grondstoffen, kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren. Dit wordt daarom ook de circulaire economie genoemd.

Verduurzamen met MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met verduurzamen door ze te helpen over te stappen op energiezuinige LED-verlichting. Dit zorgt niet alleen voor een kostenbesparing op de energierekening, maar ook voor minder energieverbruik. Dit is goed voor het milieu en voor de portomonnee van de ondernemer.

Alle oude verlichting die wij vervangen doen wij naderhand inleveren bij Wecycle. Hierdoor wordt de oude verlichting volledig gerecycled en daarna goed gebruikt voor productie van nieuwe middelen en producten. Wilt u graag meer weten over MVOPro of wilt u ook graag met uw bedrijf overstappen op LED-verlichting? Neem dan gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.