Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 4 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Signify maakt speciaal UV-licht effectief tegen coronavirus

Schrijver

MVO Pro

Gepubliceerd op

juni 18, 2020

Een speciaal soort UV-licht uit lampen van het Nederlandse verlichtingsbedrijf Signify is effectief gebleken bij het uitschakelen van het nieuwe coronavirus. Tot die conclusie kwamen wetenschappers van een Amerikaans onderzoekscentrum voor infectieziekte, meldt de beursgenoteerde onderneming. 

De onderzoekers, werkzaam aan de geneeskundefaculteit van de Boston University, onderzochten het effect van zogeheten UV-C uit een lamp van Signify op het nieuwe coronavirus. Na zes seconden was het virus voor 99 procent verdwenen. Uit eerder onderzoek blijkt dat het niet alleen op het coronavirus werkt, maar ook andere virussen en bacteriën. Het UV-licht vernietigd de structuur van het DNA en RNA waar bacteriën en virussen uit bestaan. Hierdoor sterven ze en kunnen ze het licht niet overleven.

UV-licht als voorzorgsmaatregel

Volgens Signify-topman Eric Rondolat tonen de resultaten aan dat het UV-licht werkt als voorzorgsmaatregel tegen het nieuwe coronavirus. Om de strijd tegen het nieuwe coronavirus te steunen wil het bedrijf de technologie ook beschikbaar stellen aan andere verlichtingsbedrijven. 

De onderzoeksresultaten zijn nog niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Dat betekent dat andere wetenschappers dan de onderzoekers zelf nog geen oordeel hebben geveld over de kwaliteit van het onderzoek. Al wordt UV-licht al gebruikt bij meerdere bedrijven en verschillende sectoren om oppervlaktes en voorwerpen te ontsmetten. 

Deze lichttechnologie is voortaan ook in een handheld variant voor consumenten beschikbaar. Deze manier van sterliseren is de toekomst, aangezien het duurzaam, milieuvriendelijk en gemakkelijk is. MVOPro kan uw bedrijf helpen om te verduurzamen onder andere met LED verlichting.