Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 4 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Subsidies led verlichting

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

november 24, 2021

Al een aantal jaar probeert de overheid bedrijven te stimuleren om de overstap te maken naar led verlichting, indien dit nog niet aanwezig is. Dit doet de overheid onder andere met subsidies, maar ook met wet- en regelgeving. Om bedrijven te helpen met verduurzamen zijn er subsidies op led verlichting, maar ook op andere duurzaamheidsmaatregelen.

Welke subsidies hebben betrekking op led verlichting?

Er bestaan meerdere subsidies die te maken hebben met led verlichting. De meest bekende subsidie hiervoor is de EIA. Dit is de Energie-investeringsaftrek. Als bedrijven investeren in CO2-reductie, energiezuinige technieken en/of duurzame energie, dan is het verstandig om gebruik te maken van de regeling. Voor investeringen die met de bovenstaande zaken te maken hebben kunnen bedrijven 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Er zijn nog drie andere subsidies die ook te maken kunnen hebben met led verlichting. Zo is er:

Het ligt vaak aan de situatie van een bedrijf of er aanspraak kan worden gemaakt op de bovenstaande subsidies. Voor bedrijven is het verstandig om te onderzoeken op welke subsidies ze recht hebben, aangezien dit veel kosten kan besparen.

Hoe vraag ik subsidie aan?

Allereerst is het belangrijk welke subsidiemogelijkheden er zijn voor een bedrijf. Niet alleen de Nederlandse overheid heeft subsidies, maar ook de Europese Unie. De website van het KVK heeft een lijst met verschillende subsidies en regelingen.

Bedrijven doen er goed aan, om te praten met de subsidieverstrekker. Dat is de organisatie die de subsidieaanvraag beoordeelt. Bij sommige subsidies krijgt u het geld pas nadat een project is voltooid. Hierdoor moeten bedrijven eerst zelf betalen, voordat ze de subsidie kijgen.

Hierna volgt het schrijven van een subsidieaanvraag. De meeste regelingen en subsidies hebben speciale aanvraagdocumenten. Deze zijn vaak te vinden op de website van de subsidieverstrekker. In sommige gevallen heeft u hiervoor een eHerkenningsmiddel nodig.

In deze aanvraag moet u eigenlijk de subsidieverstrekker overtuigen van het idee en het resultaat. Hierin moeten geen onwaarheden staan, want alles moet wel te verantwoorden zijn.

Led verlichting subsidie

Voor bedrijven heeft de overstap op led verlichting veel voordelen. Een lagere energierekening, aanspraak op subsidie en minder onderhoudskosten. Alleen bedrijven zien het vaak als een grote stap om alle verlichting zelf aan te moeten pakken. Voor ondernemers kost dit veel tijd en moeite en ze hebben vaak geen zin om er veel tijd aan te besteden.

Hierbij kan MVOPro u en uw bedrijf helpen. Wij helpen bedrijven in Nederland verduurzamen met duurzame led verlichting. Dit doen wij volgens ons concept: “Bespaar en Verdien”. Wij regelen het gehele traject. Van inventaristatie wat er nodig is, tot aan de installatie en subsidieaanvraag. Hierdoor hoeft de ondernemer er eigenlijk geen tijd meer in te stoppen, waardoor hij zich bezig kan houden met de echt belangrijke zaken. Dankzij subsidies en de besparing van stroom is de overstap naar led verlichting in veel gevallen kostenneutraal.

Meer weten over led verlichting van MVOPro of over ons bedrijf zelf? Neem gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.