Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 4 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Verplicht energielabel kantoren

Schrijver

MVO Pro

Gepubliceerd op

november 19, 2021

Vanaf 2023 is het verplicht voor kantoren om over minimaal energielabel C te beschikken. Momenteel is dat nog niet het geval, behalve bij verkoop of verhuur van een kantoor, dan is het energielabel wel al verplicht. Alleen deze hoeft nog niet van de C-klasse te zijn.

Sinds 2008 zijn energielabels nodig voor een kantoor, maar pas sinds 2015 is het energielabel voor kantoren daadwerkelijk verplicht geworden. Wanneer er bij verhuur, verkoop of oplevering van een kantoor geen energielabel aanwezig is, dan is er een risico op een hoge boete. Dus als een kantoor wordt verkocht of verhuurd, dan bent u verplicht om een energielabel te overhandigen. Daarnaast kan het zo zijn dat een geldverstrekker of de gemeente een energielabel eist bij een verbouwing of aanbouw. Hierdoor doen kantoren er verstandig aan om zo snel mogelijk een energielabel te regelen. Vooral met het oog op de energielabel-C-verplichting in 2023.

Voor welke kantoren wordt het verplicht?

Voor 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal over energielabel C beschikken. Dit betekent eigenlijk een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Als een gebouw niet voldoet aan deze eisen, dan mag het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor worden gebruikt. Hierdoor is het verstandig voor kantooreigenaren om hier alvast aan te denken, want het is binnen de kortste keren al 2023.

Verplicht energielabel kantoren

Het energielabel verbeteren

Ieder kantoorpand is uniek en heeft een eigen aanpak nodig. Zo zijn er energieadviseurs die kunnen helpen bij het uitzoeken van geschikte maatregelen. Enkele voorbeelden van maatregelen die kunnen helpen bij het verbeteren van het energielabel zijn: gevelisolatie, zonnepanelen en led verlichting.

Indien een pand van een laag energielabel naar het C label moet gaan, dan is het verstandig om hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Het nemen van deze energiebesparende maatregelen kost nu eenmaal tijd en met 2023 om de hoek moeten kantooreigenaren snel in actie komen. Het plannen en uitvoeren van maatregelen kan veel tijd kosten.

Energielabel regelen via MVOPro

U kunt via MVOPro snel en gemakkelijk een energielabel aanvragen. Daarnaast helpen wij ook bedrijven met het uitvoeren van een van deze energiebesparende maatregelen, namelijk led verlichting. Wij helpen bedrijven met het overstappen naar led verlichting. Hierbij regelen wij het gehele traject. Van inventarisatie wat er precies nodig is, tot aan de installatie en subsidie-aanvraag. Hierdoor heeft de ondernemer hier geen zorgen meer aan. Graag meer weten? Neem gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.