Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 4 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Welke LED verlichting heb ik nodig voor een bedrijfspand?

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

februari 8, 2021

Deze vraag stellen zich veel ondernemers bij het kijken naar nieuwe verlichting of het vervangen van verouderde verlichting. Steeds vaker zien wij dat ondernemers wel willen verduurzamen op het gebied van verlichting, maar geen idee hebben waar zij dan aan moeten denken en welke verlichting geschikt is voor hun situatie. De eigen elektricien is vaak verantwoordelijk hiervoor, maar bij hem ontbreekt de kennis van licht. Daarnaast is het per sector waar het bedrijf actief in is erg verschillend welke verlichting geschikt is. Hierom is het belangrijk om hierin een juiste keuze te maken.

Verschillende typen LED verlichting

De keuze voor de juiste verlichting is niet simpel. Er is nu eenmaal een groot aanbod op het gebied van LED verlichting. Hieronder staat een opsomming van de verschillende typen LED verlichting.

Er is dus veel keuze in het typen LED verlichting. Daarnaast is ook de lichtkleur, het wattage, de lichtstroom, de lichtsterkte en de stralingshoek van belang. Hierdoor is de keuze in verlichting enorm. Dit maakt het des te belangrijker om de juiste verlichting uit te kiezen voor de situatie.

Vooral in de agrarische sector kan dit van belang zijn, aangezien dieren reageren op het soort verlichting. Zo nemen kippen licht op een andere manier waar dan mensen. Dit heeft weer invloed op het welzijn van het dier.

LED verlichting pluimveestal
Verlichting in een pluimveestal

Wat kan MVOPro voor mij betekenen?

MVOPro werkt samen met lichtexperts die weten welke verlichting geschikt is voor uw bedrijfspand. Aan de hand van een heldere inventarisatie kunnen wij dit bepalen. Omdat iedereen andere wensen heeft, zult u nauw worden betrokken in het hele proces. Uiteindelijk zorgen wij ervoor dat u kostenneutraal kunt overstappen op duurzame LED verlichting die geschikt is voor uw persoonlijke situatie. Wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.