Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Uw bedrijf duurzaam?

Schrijver

MVO Pro

Gepubliceerd op

april 12, 2022

De druk voor bedrijven om te verduurzamen neemt steeds meer toe. Consumenten hechten er steeds meer waarde aan, maar ook (potentiële) medewerkers. Deze willen graag bij een duurzaam bedrijf werken. Veel bedrijven weten niet welke stappen ze moeten ondernemen om groen en duurzaam te worden en tegelijkertijd te zorgen dat dit het bedrijf vooruit helpt.

Waarom duurzaam ondernemen als bedrijf?

Er zijn verscheidene redenen waarom een bedrijf duurzaam wil ondernemen. Niet alleen omdat het helpt bij het verminderen van klimaatverandering, maar er zijn ook commerciële redenen om duurzaam te ondernemen.

Steeds meer consumenten hechten waarde aan duurzaamheid bij bedrijven. Hier zijn verschillende onderzoeken naar gedaan. Vooral na de coronacrisis zijn consumenten bewuster naar het eigen koopgedrag gaan kijken.

Vanuit de overheid wordt duurzaam ondernemen als bedrijf al jaren gestimuleerd. Dit doet de overheid met subsidies, wetten en regels. Toch is dit niet de voornaamste reden om te verduurzamen als bedrijf. Duurzaam ondernemen kan een positieve impact hebben op de bedrijfsresultaten. De kosten kunnen worden verlaagd, als je gaat besparen bijvoorbeeld het energieverbruik in een organisatie of de afvalprocessen.

Minder energieverbruik betekent minder energiekosten en verbeterde afvalprocessen zorgen ook voor een besparing. Dit kan voor grote bedrijven veel uitmaken. Enkele voorbeelden die het energieverbruik kunnen verminderen zijn: led verlichting, goede isolatie en zonnepanelen.

bedrijf duurzaam

Goed voor het imago

Duurzaam ondernemen is goed voor het imago van een bedrijf. Het kan een belangrijke reden zijn waarom mensen wel of niet aankloppen bij een bedrijf. Duurzaam ondernemen is een soort van visitekaartje. Door je duurzame activiteiten te delen met (potentiële) klanten kweek je goodwill bij de klant. Hierdoor zullen ze eerder voor het duurzame bedrijf kiezen dan een bedrijf die milieuschade veroorzaakt.

Een duurzaam imago is niet alleen voor klanten belangrijk, maar ook voor alle andere stakeholders van een organisatie. De overheid, banken en investeerders werken voortaan liever samen met een duurzaam bedrijf. Of je wel of niet duurzaam onderneemt, speelt daarom een rol bij aanbestedingen.

Hoe kan ik duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Er zijn kleine stappen op duurzamer te worden, maar ook flinke ingrepen die tijd en geld kosten. Hieronder staat een lijst met enkele stappen om duurzamer te ondernemen:

Kijk op WattMooi voor meer duurzaamheidstips!

Bedrijf duurzaam dankzij MVOPro

MVOPro is een bedrijf dat andere bedrijven helpt met verduurzamen van het bedrijfspand. Wij doen dit met led verlichting. Veel bedrijven zijn nog verlicht op de ouderwetse manier in de vorm van conventionele TL verlichting. Dit is niet duurzaam en heeft veel nadelen. Led verlichting is een veel betere optie en de overstap is kostenneutraal te realiseren door o.a. subsidies. MVOPro is partner van MVO Nederland.

Wilt u graag meer weten hoe wij te werk gaan? Kijk dan naar onze werkwijze of neem contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.