Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Zakelijke zonnepanelen

Verduurzamen en besparen? Zonnepanelen zijn dé oplossing! Wij helpen je graag met de beste keuze en halen het optimale rendement uit je dak. Binnen 5 jaar is je investering al terugverdient.

Benieuwd naar wat zonnepanelen je bedrijf kunnen opleveren? Neem direct contact op of lees verder op deze pagina.

  • Gecertificeerde monteurs
  • Inclusief subsidieaanvraag
  • Inclusief Scope 12 keuring

Of lees meer over onze werkwijze

Waarom zonnepanelen?

Als je door Nederland rijdt zie je steeds meer grote zonnepaneleninstallaties. Waarom investeren zoveel bedrijven in zonnepanelen? Logisch! Met de hoge energieprijzen zijn zonnepanelen dé manier om het energieverbruik van jouw bedrijf te beperken. Maar overheden en banken en uw klanten eisen dit.

Haal het maximale uit de zon met zonnepanelen!

De zon geeft ons gratis energie. Met een zonnepaneleninstallatie wordt je zelf energieleverancier. Het hele jaar door zetten zonnepanelen zonlicht om in energie. Super effectief dus! Zowel voor de natuur als voor de portemonnee. Hoewel de zon in Nederland niet elke dag volop schijnt, zijn zonnepanelen zeer interessant.

Creëer waarde

Zonnepanelen zijn goed voor je portemonnee. De door jou opgewekte stroom kun je zelf gebruiken of terugleveren aan het elektriciteitsnet. Daarnaast stijgt vaak de waarde van je bedrijf/pand, omdat door de investering in zonnepanelen je energielabel beter wordt.
De prijs waar u voor inkoopt is tevens uw verkoopprijs.
U prijs word bepaald op de Epex met een minimale opslag of afslag.

Investeer nu!

De prijs van zonnepanelen word niet lager, terwijl de techniek alleen maar beter is. Denk jij dat een investering terugverdienen lang duurt? Nu niet meer! Binnen 3 tot 5jaar heb jij je investering al terug. Op 90 procent van de bedrijfsdaken in Nederland ligt nog geen zonnepanelen. Zeker een gemiste kans als je het ons vraagt. Om tegemoet te komen aan het klimaatakkoord en dus CO2-uitstoot te verminderen, is de productie van hernieuwbare energie onmisbaar.

Financiële voordelen

Waarom zou je wachten als je als bedrijf niet eens alles zelf hoeft te betalen? Er zijn namelijk subsidies die een financiële steun in de rug geven. In 2023 heeft de overheid het aantal subsidies en fiscale voordelen voor zonnepanelen opnieuw uitgebreid en verhoogd. Als je dus nadenkt over zonnepanelen, is het goed om te weten dat er een aantal manieren zijn om je investering financieel aantrekkelijker te maken.

Werkwijze

zonnepanelen

Als zonnepanelenspecialist heeft MVO Pro de expertise en kennis in huis om een installatie van A tot Z te regelen. Waar andere aanbieders alleen de installatie verzorgen, gaat MVO Pro een stap verder. Wij regelen ook het contact met subsidieverleners en netbeheerders. Wij nemen alle zorgen uit jouw handen. Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan!

zonnepanelen met zonsondergang
zonnepanelen op dak bedrijfspand

Voorbereidingen

Installatie zonnepanelen

Inspectie & monitoring

1.Voorbereiding zonnepanelen

Legplan

Afhankelijk van jouw wensen en je situatie maken we eerst een legplan. Met behulp van verschillende softwarepakketten en rekenmodellen is het mogelijk de opbrengst van je zonnepanelen heel nauwkeurig te berekenen. Je krijgt zo een realistisch beeld van uw verwachte opbrengst.

Transportindicatie

Een transportindicatie is een verplicht onderdeel van de SDE++ subsidieaanvraag. Met een positieve transportindicatie geeft de netbeheerder aan dat er voldoende capaciteit is op het net om de opgewekte stroom te kunnen verwerken. Vraag je een SDE++ subsidie aan via MVO Pro? Dan regelen wij deze transportindicatie gratis voor je.

waarom zonnepanelen

2.Installatie zonnepanelen

AC-werkzaamheden

Vanaf de omvormer loopt de wisselstroom (evt. via een verdeelkast) naar de hoofdaansluiting in de meterkast. Wij bekijken hoeveel groepen er nodig zijn en hoe dik de kabels moeten zijn. Hierbij houden we rekening met kortsluitvastheid (de maximale kortsluiting die materialen in apparaten aankunnen zonder in brand te vliegen) en selectiviteit (dit voorkomt dat een hele installatie uitvalt bij kortsluiting). Dit is niet verplicht, maar voor een kwalitatieve installatie onmisbaar.

Energieverbruik via app

3. Na de installatie van de zonnepanelen

Scope 12 keuring

MVO Pro laat al haar installaties SCIOS Scope 12 keuren. Scope 12 is een onafhankelijke inspectie van je hele zonnestroominstallatie. Een gekeurde installatie heeft een laag brandrisico, is veilig bevonden en levert een optimaal rendement. Het is nog niet verplicht om een zonnepaneleninstallatie na plaatsing te laten keuren volgens de Scope 12 inspectieregeling. Wij kiezen hier wel voor en nemen de kosten hiervoor voor eigen rekening.

Real life monitoring

Bij MVO Pro wordt een installatie altijd opgeleverd met real-time monitoring. Ben jij benieuwd hoeveel je zonnepanelen al hebben opgeleverd? Je checkt het eenvoudig Een zonnepaneleneigenaar via de app op een smartphone of via een internetbrowser op een computer.

Voor sommige bedrijven is het interessant om een opbrengstmonitor zichtbaar te hebben hangen. Daarmee geef je de duurzaamheid van je bedrijf op een leuke manier weer, bijvoorbeeld aan klanten, shareholders, leveranciers, werknemers of studenten.

Wij doen dit in samenwerking met

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@mvopro.nl

Wat kosten zonnepanelen voor bedrijven?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel leveren zonnepanelen op?

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

    Mvo Pro customer support