Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Bedrijfs led verlichting

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

december 31, 2021

De laatste jaren is de verduurzaming van Nederland in volle gang. Steeds meer bedrijven zijn hiermee bezig en kijken welke maatregelen ze kunnen nemen op het gebied van duurzaamheid. Met de toenemende wet- en regelgeving op dit gebied is het verstandig voor bedrijven om hiermee bezig te zijn. Het overstappen op led verlichting is een van de maatregelen die bedrijven kunnen nemen wat betreft duurzaamheid. Het overstappen op bedrijfs led verlichting zorgt voor een flinke besparing in het stroomverbruik en is een stuk beter voor het milieu.

Bedrijven die overstappen op led verlichting kunnen aanspraak maken op subsidies vanuit de overheid. De Nederlandse staat stimuleert bedrijven al een langere tijd om over te gaan op duurzame led verlichting. Voor sommige bedrijven is led verlichting verplicht. In 2018 is een motie aangenomen die bedrijven verplicht led verlichting te nemen, alleen deze is tot op heden nog niet in een wet omgezet. Al is er een grote kans dat dit in de toekomst gaat gebeuren.

Waarom led verlichting

De keuze voor led verlichting is snel gemaakt voor bedrijven. Op de lange termijn geeft led verlichting namelijk veel voordelen. Het zorgt voor een flinke besparing in de bedrijfskosten. Vooral in de onderhouds- en energiekosten. Aangezien bedrijfs led verlichting vele malen langer mee gaat dan conventionele (TL) verlichting en het verbruikt ook nog eens veel minder energie. Daarnaast heeft een bedrijf ook geen last meer van die irritante knipperende TL verlichting. Led lampen branden namelijk veel constanter. Het overstappen op bedrijfs led verlichting is dus zeker aan te raden voor ieder bedrijf die nog niet over led verlichting beschikt.

bedrijfs led verlichting

Duurzaam

Door te kiezen voor led verlichting is een bedrijf duurzamer aan het ondernemen. Het is een goede basis voor een duurzaam beleid binnen een bedrijf of organisatie. Led verlichting is een stuk beter voor mens en milieu dan conventionele verlichting. Dit soort verlichting bevat namelijk kwik. Dit is een zeer gifitge stof die bij een kleine dosis al voor veel problemen kan zorgen. Het inademen van kwik kan symptomen, zoals slapeloosheid, geheugenverlies en hoofdpijn veroorzaken. Het is daarnaast ook schadelijk voor de nieren, het hart en de schildklier. Tevens is het zeer slecht voor het milieu en het ecosysteem van onze planeet.

Overstappen op led verlichting met MVOPro

MVOPro is een bedrijf dat andere bedrijven helpt bij het verduurzamen. Dit doen wij door ze een kans te bieden om zonder investering over te stappen op duurzame bedrijfs led verlichting. Dit gaat volgens ons concept: “Bespaar en Verdien”. MVOPro regelt het gehele traject van overstappen op led verlichting. Van inventarisatie wat voor verlichting er nodig is, tot aan de installatie en subsidieaanvraag. Hierdoor heeft de ondernemer en een bedrijf geen zorgen meer hieraan.

Wilt u graag meer weten over MVOPro of het overstappen naar led verlichting en onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.