Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

5 manieren om het bedrijfspand te verduurzamen

Schrijver

MVO Pro

Gepubliceerd op

maart 9, 2022

In de hedendaagse wereld is duurzaam ondernemen niet iets nieuws meer. Het blijft niet alleen bij duurzaam ondernemen om een groene reputatie te verkrijgen, maar ook het verduurzamen van het bedrijfspand hoort hierbij.

Hierin lopen veel bedrijven en organisaties nog achter. Vooral als je kijkt naar de energielabel C verplichting. Ongeveer 60 procent van de kantoren moet in slechts twee jaar tijd naar label C. MVOPro geeft een aantal tips voor bedrijven die het pand willen verduurzamen.

1. Zuinig omgaan met energie

Een goede manier om te verduurzamen en de maandelijkse lasten laag te houden is het zuinig omgaan met het energieverbruik. Stap bijvoorbeeld over op duurzame led verlichting.

Dit is de meest duurzame vorm van verlichting momenteel. Daarnaast gaat een led lamp een stuk langer mee dan traditionele verlichting en zorgt het voor een lagere energierekening. Een ander groot voordeel is de lage onderhoudskosten van led verlichting in vergelijking tot conventionele verlichting.

Een andere goede tip voor het zuinig omgaan met energie in het bedrijfspand is door te kijken of er veel sluipverbruik is in het kantoor. Sluipverbruik ontstaat als apparaten niet volledig worden uitgeschakeld, maar op stand-by worden gezet. Dit kost stiekem erg veel energie, wat vaak onnodig is. In veel bedrijven komt dit nog steeds vaak voor, terwijl er onnodig energie wordt verbruikt.

2. Zorg voor goede isolatie in het bedrijfspand

Een van de beste manieren om het bedrijfspand te verduurzamen is het isoleren van het pand. Een goede isolatie is niet alleen duurzaam, maar het isoleren zorgt ook voor minder maandelijkse lasten.

Het kiezen voor dubbele beglazing en het dichten van alle mogelijke tochtgaten- en kieren zijn goede manieren van isoleren. Hierdoor gaat er zo min mogelijk warmte verloren. Door het pand te isoleren hoeft er minder gestookt te worden. Er zijn ook aantrekkelijke subsidies vanuit de overheid wat betreft isoleren.

3. Kies voor duurzame kantoorartikelen

Het verduurzamen gaat niet alleen over het bedrijfspand zelf, maar ook over de inhoud van het pand. Denk dus aan duurzame kantoorartikelen zoals recyclebare pennen en andere veelgebruikte artikelen. Zorg ook voor mokken of bekers i.p.v. kartonnen koffiebekertjes. Dit is een stuk beter voor het milieu en het zorgt voor minder afval. Kijk op KNUS Lifestyle voor mooie interieur artikelen voor in je huis of voor op kantoor.

4. Investeer in een HR-ketel of warmtepomp

Een HR-ketel is een nieuwe generatie ketels. Vooral als er een oude CV-ketel of VR-ketel in het pand aanwezig is, dan is het zeker waard om over te stappen op duurzamere HR-ketel. Als een oude ketel van voor het jaar 2006 komt, dan is het zeker aan te raden om te investeren in een HR-ketel.

5. Groen dak

Het bedrijfspand kan je ook verduurzamen door iets op het dak te leggen: sedum dakbedekking. Dit noemen ze ook een groen dak. Een groen dak bestaat uit de vetplant sedum. Deze plant kan goed tegen extreme en wisselende weersomstandigheden die wij in ons land kennen. Hierdoor is een sedumdak zo goed als onderhoudsvrij.

Een groendak isoleert, waardoor het zorgt voor minder stookkosten en lagere energiekosten. Daarnaast vermindert het sedumdak ook de CO2-uitstoot en vangt het dak het regenwater op. Een ander pluspunt is natuurlijk dat het er ook mooi uit ziet!

Wil je graag meer bespaartips? Kijk op Focus verlicht!

Bedrijfspand verduurzamen met MVOPro

MVOPro is een bedrijf dat andere bedrijven helpt met verduurzamen. Dit doen wij door ze de mogelijkheid te bieden om over te gaan op duurzame led verlichting of op zakelijke zonnepanelen.

Deze overstap is kostenneutraal, door de besparing die er ontstaat en de subsidies waarop aanspraak kan worden gemaakt. Daarnaast maken wij gebruik van groenfondsen die bedrijven helpen met het verduurzamen. MVOPro regelt het gehele traject. Van inventarisatie wat er nodig is wat betreft de verlichting tot aan de installatie en subsidie-aanvraag. Wij nemen de zorgen uit handen van de ondernemer.

Wilt u graag meer weten over MVOPro of over onze led verlichting? Neem gerust contact op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.