Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Bedrijven verplicht energie besparen

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

november 12, 2021

De overheid is een aantal jaar strenger gaan handhaven op de energiebesparingsplicht van bedrijven. Energiebesparende maatregelen die snel en relatief gemakkelijk terug te verdienen zijn, moeten bedrijven nemen. Dit staat in de Wet milieubeheer en hierop doet de overheid de laatste jaren streng op handhaven. De energiebesparingsplicht bestaat al tientallen jaren, maar voorheen werd er niet echt op gehandhaafd door de overheid. Bedrijven zijn steeds meer verplicht om energie te besparen. Vooral nu de energiekosten stijgen door o.a. de gasprijs is het steeds interessanter voor bedrijven om daadwerkelijk verduurzamingsmaatregelen te nemen.

Voor wie is het verplicht om energie te besparen?

De energiebesparingsplicht die in de Wet milieubeheer staat geldt voor bedrijven die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas (of aardgasequivalenten wanneer je bijvoorbeeld stadsverwarming gebruikt) verbruikt in een kalenderjaar. In de praktijk gaat het vooral om kantoren, scholen, verpleeghuizen en supermarkten. Er zijn wel situaties wanneer een bedrijf uitstel kan krijgen. Dit is vooral om bedrijfseconomische redenen. Als een bedrijf geen krediet kan krijgen, dan kunnen de maatregelen in fases worden gerealiseerd.

Bedrijven die niet verplicht zijn energie te besparen, dus bedrijven die minder dan 50.000 kWh elektriciteit en 25.000 m3 aardgas verbruiken is er een subsidie beschikbaar om toch te verduurzamen. Dit is vooral om het verduurzamen van het bedrijfsleven in Nederland te versnellen. Met de stijgende energieprijzen, blijkt dat de noodzaak tot verduurzaming hoger is dan ooit.

Tips om energie te besparen

Om bedrijven te helpen hebben we enkele voorbeelden op een rijtje gezet om energie te besparen:

Wilt u ook tips om in uw eigen woning energie te besparen? Kijk dan op energie en besparen.

bedrijven verplicht energie besparen

Wat kan MVOPro betekenen?

MVOPro is een bedrijf dat andere bedrijven helpt met verduurzamen. Wij helpen ondernemers over te stappen op duurzame en energiezuinige led verlichting. Naast het verduurzamen van bedrijven met led verlichting helpen wij ook bedrijf met de informatieplicht en energiesbesparingsplicht en verzorgen wij energielabels voor bedrijfspanden.

Dit doen wij volgens ons concept “Bespaar en Verdien”. Een van onze lichtexperts maakt een inventarisatie van wat er momenteel hangt en wat voor led verlichting er nodig is. Hieruit volgt een plan/voorstel, waarbij de technische specificaties worden samengebracht met de wensen van een bedrijf. Hierna leveren wij de led lampen en doen wij indien gewenst de verlichting monteren. Ook kan MVOPro voor uw bedrijf de subsidie-aanvraag verzorgen. Hierdoor heeft de ondernemer er totaal geen zorgen er meer aan.

Wilt u graag meer weten over MVOPro of onze led verlichting? Neem gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.