Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Informatieplicht en Milieuwet

Verbruikt je bedrijf of instelling per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas? Dan bent je op grond van het Activiteitenbesluit wet Milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Deze maatregelen mogen slechts een terugverdientijd van 5 jaar of minder hebben. Wil je dat MVO Pro je hierbij helpt? Neem dan direct contact op met MVO Pro of lees verder.

Informatieplicht bij MVO Pro

Informatieplicht

De informatieplicht, oftewel de IPWM is per 1 juli 2019 verplicht en werd gevolgd door de erkende energiebesparende middelen. Dit betekent dat je uiterlijk voor 1 juli 2019 had moeten rapporteren welke energiebesparende maatregelen je hebt uitgevoerd. Nog niet gerapporteerd? Recentelijk wordt hier streng op gecontroleerd. Heeft je bedrijf of instelling nog niet aan de informatieplicht voldaan? Voorkom een onnodige boete!

Ongeveer 60.000 bedrijven hebben inmiddels voldaan aan de informatieplicht, blijkt uit de cijfers van de RVO Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). De RVO denkt dat 1/3 van alle verplichte bedrijven hier nog altijd niet aan heeft voldaan, ondanks dat dit al 3 jaar verplicht is. Sinds 2020 heeft de overheid ongeveer 4,5 miljoen euro per jaar extra uitgetrokken om het toezicht op de energiebesparingsplicht te versterken. Hierdoor is de controle toegenomen en is het verstandig om zo snel mogelijk aan deze plicht te voldoen om hoge boetes te voorkomen.

Wat betekent de informatieplicht energiebesparing?

De informatieplicht energiebesparing omvat op hoofdlijnen:

 •  Rapporteren van de genomen maatregelen (verplicht)
 •  Toelichten van niet nemen van erkende maatregelen (vrijwillig)
 •  Omschrijven van een genomen alternatieve maatregel (verplicht)
 •  Na de eerste rapportage moet je om de vier jaar je bevoegd gezag informeren over de genomen maatregelen in je inrichting.

Heb je al een brief gekregen? Wij helpen je hiermee. De overheid en het bedrijfsleven willen met de informatieplicht de energiebesparing versnellen. De overheid heeft een duidelijke video gemaakt over de informatieplicht.

Wil je graag meer informatie over de informatieplicht en de energiebesparingsplicht? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.

Ons stappenplan en wat je bij ons kunt verwachten:

 1. Na de aanmelding nemen we contact met je op.
 2. Inspecteur komt op locatie en neemt samen met je het gebouw door.
 3. Wij analyseren, controleren en verwerken je gegevens.
 4. Wij dienen het rapport in bij de RVO.
 5. Tot slot ontvang je van ons het rapport en het certificaat, waarmee je hebt voldaan aan de informatieplicht!
 6. Wij hanteren een standaard tarief vanaf 399,- excl. BTW tot 1500 m2 per vestiging.

Neem contact op via


of


Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

  Mvo Pro customer support