Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

De 5 meest gestelde vragen over LED verlichting

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

mei 3, 2021

Regelmatig krijgt MVOPro vragen over LED verlichting. Dit zijn vragen over de voordelen en nadelen van LED verlichting, maar ook over branduren van LED verlichting. Om deze reden hebben wij besloten een blog te schrijven en antwoord te geven op de 5 meest gestelde vragen over LED verlichting.

Kort gezegd is dat minimaal 10 jaar. De levensduur van een LED lamp verschilt per merk en type. De maximale levensduur van een LED lamp is 50.000 branduren. Hierom is LED verlichting erg populair, aangezien het minder onderhoud vergt dan gewonde lampen. Een gewone lamp heeft een maximale levensduur van 2000 branduren. Dit betekent dat de lamp na iets meer dan 1 jaar al moet worden vervangen.

LED verlichting heeft ook nadelen. Een van deze nadelen is dat de LED verlichting gevoelig is voor warmte. Hierdoor kunnen de lampen oververhitten, wat de levensduur niet ten goede komt. Een LED lamp moet goed zijn warmte kunnen afvoeren. Daarnaast zijn de instapkosten vaak hoger van LED dan verouderde lichtbronnen, zoals gloeilampen en halogeenlampen. Op lange termijn is LED verlichting echter wel altijd de goedkoopste optie.

Dit hangt af van je huidige lampen en de LED lampen waarmee je deze gaat vervangen. Wij merken bij MVOPro dat als bedrijven overstappen op energiezuinige LED verlichting, dat de energiekosten van de verlichting met 70% dalen. Daarnaast heeft LED verlichting amper onderhoud nodig. Dit leidt ook weer tot een besparing in onderhoudskosten.

Hiervoor heeft MVOPro een handige infographic gemaakt met enkele voordelen van LED verlichting. Wil je graag meer voordelen weten van LED? Neem dan een kijkje op onze pagina over LED verlichting.

Voordelen LED-verlichting

Lumen is een eenheid voor lichtstroom. Het is dus een meeteenheid voor de lichtsterkte van de lamp. Hoe hoger het aantal lumen van de LED lamp, des te meer licht de lamp geeft. Hoe meer lumen, hoe hoger het stroomverbruik is van de LED verlichting.