Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Hoe start ik als bedrijf met duurzaam ondernemen in 2021?

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

maart 12, 2021

Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Niet alleen in Nederland, maar over de gehele wereld. Bijna ieder bedrijf wil inspelen op deze duurzame trend. Welke mogelijkheden zijn er in 2021 om duurzamer te ondernemen? En hoe start ik als bedrijf met duurzaam ondernemen? Wij zetten een aantal belangrijke suggesties voor duurzaam ondernemen in 2021 op een rij.

Maak het bedrijfspand duurzaam

Heeft u met uw bedrijf een bedrijfspand? Dan valt er vaak nog veel winst te behalen wat betreft duurzaamheid. Nog lang niet alle kantoren hebben een energielabel C of hoger, terwijl dit vanaf 2023 zelfs verplicht is voor de grotere bedrijfsgebouwen. In 2050 moeten alle gebouwen, dus ook kleine kantoren, zo duurzaam mogelijk zijn. Het is verstandig om hier op tijd mee te beginnen en alvast het pand te gaan verduurzamen. Dit kan bijvoorbeeld met goede isolatie, maar ook het vervangen van de verlichting naar duurzame LED verlichting is een goede optie. Een andere goede maatregel is het aanleggen van zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand.

Duurzaamheid binnen in het bedrijf

Naast het verduurzamen van het bedrijfspand zijn er nog andere manieren om duurzaam te ondernemen in 2021. Vooral in de dagelijkse bedrijfsactiviteiten is vaak winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. Dit zijn vaak kleine veranderingen, maar bij elkaar zorgt het voor een groot verschil.

  1. Zet computers en andere elektrische apparaten niet op stand-by, maar schakel ze volledig uit;
  2. Zorg dat het afval op het kantoor wordt gescheiden. Plastic bij het plastic en papier bij het papier;
  3. Ga bewuster om met water, verwarming en airconditioning. Verspil geen onnodige energie;
  4. Stap over op duurzame verlichting (LED verlichting);
  5. Kies voor zakelijk duurzaam vervoer (elektrisch rijden);

Naast deze tips is er nog veel meer mogelijk op het gebied van duurzaam ondernemen in 2021. Wilt u meer lezen over een duurzaam bedrijfsleven en de belangrijkste duurzaamheid trends in 2021? Lees dan onze andere blogs over deze onderwerpen. Deze staan vol met informatie over duurzaamheid voor bedrijven en ondernemers.

Duurzaam ondernemen met MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met het verduurzamen. Wij helpen bedrijven over te stappen op duurzame LED verlichting volgens ons concept “Bespaar en Verdien”. Dit houdt in dat de overstap op LED verlichting kostenneutraal geregeld kan worden. Wij werken samen met enkele grote banken en een groenfonds. Daarnaast regelen wij ook subsidies, zodat de overstap kostenneutraal kan worden gemaakt. Start ook met duurzaam ondernemen in 2021!

Meer informatie over MVOPro? Neem gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.

duurzaam ondernemen 2021