Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Duurzaam verbouwen in 2022

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

augustus 25, 2021

Het (duurzaam) verbouwen van het bedrijfspand is voor ondernemers in 2022 steeds interessanter. Vooral voor kantoren is het de komende jaren slim om te verbouwen en het pand te verduurzamen. Met de energielabel C verplichting in het achterhoofd. Verbouwen is de kans om het bedrijfspand te verduurzamen en te zorgen voor minder energieverbruik en CO2-uitstoot.

Waarom duurzaam verbouwen?

Er zijn verschillende redenen waarom duurzaam verbouwen belangrijk is. Ongeveer 40% van de CO2-uitstoot wereldwijd komt van gebouwen. Daarnaast zijn gebouwen ook verantwoordelijk voor 36% van het wereldwijde energieverbruik. Vooral in Europa zijn er veel oudere panden die voor 1990 zijn gebouwd. Deze hebben niet de standaarden van tegenwoordig en zijn vaak slecht geïsoleerd. Hierdoor zijn deze gebouwen vaak niet energie-efficiënt en zorgen ze voor meer CO2-uitstoot.

Door de steeds toenemende wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid is het verbouwen van het bedrijfspand onder hand een must geworden om te voldoen aan alle regels.

duurzaam verbouwen

Verduurzaming

De verduurzaming van Nederland is al een tijdje in volle gang. Elektrische voertuigen worden gestimuleerd en er zijn genoeg subsidies op het gebied van duurzaamheid. Met deze subsidies probeert de overheid ondernemers en particulieren te stimuleren om met duurzaamheid aan de slag te gaan.

Het verduurzamen van het bedrijfspand kan op verschillende manieren. Kleine maatregelen, zoals het installeren van led verlichting is al een goede manier om te verduurzamen. Tijdens het verbouwen is het vooral verstandig om naar de isolatie te kijken. Deze is in veel oudere panden nog niet optimaal. Daarnaast is het ook slim om te kijken naar de manier van verwarmen. Nederland wil in 2050 aardgasvrij zijn. Dit is nu nog een van de meest voorkomende manieren om een huis of pand te verwarmen. Een warmtepomp is bijvoorbeeld een goed en duurzaam alternatief.

Een andere goede manier van verduurzamen is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand. Hierdoor kan het bedrijf zelf energie opwekken, waardoor er uiteindelijk minder stroom wordt verbruikt.

Het verduurzamen kan ondernemers veel opleveren. Zo helpt led verlichting voor een lagere energierekening en kan goede isolatie zorgen voor minder stookkkosten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Verduurzamen met MVOPro

MVOPro helpt ondernemers met het verduurzamen. Dit doen wij o.a. door te kijken naar de verlichting en deze te vervangen in duurzame led verlichting. Daarnaast helpen wij ook ondernemers met de informatieplicht en verzorgen wij energielabels voor bedrijfspanden. Wij zijn partner van MVO Nederland en helpen mee met de verduurzaming van Nederland. Wilt u graag meer weten over ons bedrijf of onze diensten? Neem gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.