Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Hoe kan je het beste energie besparen als bedrijf?

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

april 21, 2021

Tegenwoordig is het als bedrijf belangrijk om duurzaam te zijn en dus te kijken naar manieren om energie te besparen. De overheid stimuleert bedrijven ook om dit te doen. Voortaan is er ook wet- en regelgeving op dit gebied in de vorm van de energiebesparingsplicht en informatieplicht. Hierdoor zijn bedrijven eigenlijk verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Maar wat voor maatregelen kun je als bedrijf dan doorvoeren?

Welke energiebesparende maatregelen kan mijn bedrijf nemen?

Er zijn verschillende manieren om energie te besparen als bedrijf. Het doorvoeren van kleine maatregelen kan al veel schelen in het energieverbruik. Bijvoorbeeld het verminderen van sluipverbruik kan al tot 5 tot 15% van je energieverbruik besparen. Zet apparaten dus niet op stand-by, maar schakel ze uit en zorg dat er geen stroomtoevoer is.

Een besparing die een kleine investering vergt, moet volgens de wet (Activiteitenbesluit milieubeheer) meteen worden doorgevoerd. Hieronder valt dus ook sluipgebruik, maar ook het vervangen van de verlichting indien er nog oude tl-buizen worden gebruikt. Deze kunnen tegen een relatief lage investering worden vervangen in duurzame LED-verlichting. De investering in LED-verlichting wordt ook snel terugverdiend. Dit geldt ook voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een bedrijfspand.

Tevens is het verstandig om bij aanschaf van elektrische apparatuur te kijken naar het energielabel van het apparaat. Hoe groener het energielabel, hoe beter de energieprestatie. Kies daarom altijd voor een groen energielabel bij het aanschaffen van nieuwe elektronische apparatuur.

Op welke gebieden zijn er energiebesparende maatregelen?

Er zijn meerdere gebieden waarin energiebesparende maatregelen genomen kunnen worden. Hieronder staat een opsomming van de acht gebieden waarin energiebesparende maatregelen genomen kunnen worden:

Wat kan MVOPro voor ons bedrijf betekenen?

MVOPro helpt bedrijven verduurzamen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit doen wij door bedrijven te helpen over te stappen naar energiezuinige LED-verlichting. Daarnaast verzorgen wij ook energielabels voor bedrijfspanden en helpen wij bedrijven met de informatieplicht. Wilt u graag meer informatie over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.