Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Energiekosten bedrijf verminderen?

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

april 28, 2022

Het energieverbruik is voor bedrijven vaak een grote kostenpost. De energie die verbruikt wordt is onder andere nodig voor bedrijfsprocessen en hierdoor ook essentieel. Daardoor zijn ondernemers altijd op zoek naar manieren waarop ze kunnen besparen op de energiekosten van het bedrijf. Vooral nu de energieprijzen alsmaar blijven stijgen door verschillende omstandigheden, zoals de oorlog in Oekraïne.

Het is slim voor bedrijven, net als huishoudens, meer onderzoek te doen naar mogelijkheden om het energieverbruik en daardoor ook de energiekosten te verlagen. Dit is een goede stap richting 2023, wanneer energielabel C verplicht wordt voor alle kantoren in Nederland.

Met nog maar een jaar te gaan komt het steeds dichterbij. Daarnaast voldoen veel kantoren nog niet aan de energielabel C eis. Daarnaast is het slim om er nu toch al over na te denken als bedrijf, aangezien kantoren in 2030 zelfs over energielabel A moeten beschikken.

Welke manieren zijn er om de energiekosten te verminderen?

Er zijn veel manieren om de energiekosten te verminderen in een bedrijf. Hieronder staat een lijst met 9 besparingen die invloed hebben op de energiekosten van een bedrijf:

1. Kies voor zakelijke energie wanneer het verbruik hoger is dan 5.000 m³ gas en 10.000 kWh elektriciteit. Meestal is een zakelijk energiecontract (met andere grootverbruik tarieven) voordeliger.

2. Schakel de thermostaat een uur voordat er niemand meer aanwezig is uit. Meestal blijft de thermostaat nog wel een uur warm, ondanks dat hij uitstaat.

3. Isoleer het bedrijfspand. Isolatie is een van de meest efficiënte methodes om energie te besparen. Met een goed geïsoleerd pand weet u zeker dat de warmte die wordt opgewerkt niet voor niets is en naar buiten verdwijnt.

4. Vervang oude verlichting door duurzame LED verlichting. Op verlichting kunt u veel besparen als u alle oude verlichting vervangt door LED verlichting. LED verlichting is vele malen zuiniger en gaat zelden stuk. Hierdoor zullen ook de onderhoudskosten van de verlichting minder zijn dan voorheen.

5. Vervang de oude CV-ketel door een zuinige HR+ ketel of kies stadswarmte als dat mogelijk is.

6. Stimuleer en doe mee met duurzame initiatieven, zoals warme truien dag.

7. Vermijd het gebruik van verwarming in kamers of kantoren waar niemand aanwezig is.

8. Houd radiatoren vrij, zodat de warmte niet wordt tegengehouden. Denk bijvoorbeeld aan kasten, tafels of bureaus die voor een radiator staan.

9. Leg zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand. Hiermee wekt u zelf stroom op en is een goede manier om uw energiekosten te verminderen. Door zonnepanelen op het dak van het bedrijf te leggen kan u aanspraak maken subsidies.

Subsidies en regelingen energiekosten bedrijf

Naast het verlagen van de energiekosten met bepaalde maatregelen zijn er ook subsidies en regelingen vanuit de overheid om bedrijven te compenseren. Zo is de BTW voor bedrijven natuurlijk aftrekbaar. Daarnaast zijn er ook subsidies vanuit de overheid beschikbaar. Een van deze subsidies is de Aftrekbare Investeringen (EIA). Als u een duurzame investering doet met uw bedrijf dan is 41.5% aftrekbaar van de fiscale winst.

Andere manieren om energie te besparen

Naast de bovenstaande manieren zijn er nog veel meer mogelijkheden om energie te besparen. Bij de meeste elektronische apparaten kan er flink worden bespaard op het energieverbruik, door ze bewust te gebruiken. Wilt u graag meer energie bespaartips? Dan neem een kijkje op de 100+ tips om energie te besparen. Door bewust te leven kunt u veel geld besparen op de energierekening. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor consumenten. Het is steeds belangrijker om energie te besparen voor niet alleen het milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee.

Energiekosten bedrijf verminderen met MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met het verminderen van de energiekosten. Dit doen wij door ondernemers de mogelijkheid te geven om kostenneutraal over te stappen op duurzame LED verlichting. De verlichting wordt zorgeloos vervangen door LED. MVOPro regelt alles en neemt de zorgen uit handen van de ondernemer. Naast bedrijven helpen met het vervangen van de verlichting in LED hebben wij nog andere diensten. Zo verzorgen wij energielabels voor bedrijfspanden en helpen wij bedrijven met de informatieplicht.

Interesse in LED van MVOPro of onze andere diensten? Neem gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.