Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 4 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Energieverbruik verminderen bedrijf

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

mei 19, 2022

Consumenten zijn steeds bewuster van hun energieverbruik, maar ook bedrijven. Steeds meer consumenten en bedrijven zetten zonnepanelen op hun dak en zoeken andere manieren om het energieverbruik te verminderen. Dit is logisch, want voor bedrijven is het energieverbruik vaak een grote kostenpost. Vooral nu de energieprijzen steeds hoger worden.

Een goede reden om het energieverbruik te verminderen in het bedrijf!

Hoe kan ik als bedrijf het energieverbruik verminderen?

Er zijn verschillende manieren om het energieverbruik te verminderen. Als eerst is het slim om te kijken waar in een bedrijf de meeste energie wordt verbruikt. Meten is weten en hierdoor kun je gemakkelijk de juiste keuzes maken om het energieverbruik te verminderen. Daarnaast zijn er enkele manieren die eigenlijk altijd werken voor bedrijven om te besparen om de energiekosten en het verbruik te verminderen.

Hieronder hebben we kort alle manieren op een rijtje gezet:

  1. Kies voor led verlichting als manier van verlichten binnen een bedrijf
  2. Isoleer het pand van de organisatie of het bedrijf
  3. Voorkom of verminder sluipverbruik
  4. Kijk bij aanschaf van apparaten naar het energielabel
  5. Plaats zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand wek zelf energie op!

Vervang de verlichting in led verlichting

Verlichting is een van de grootste kostenposten op de energierekening in bedrijven en hierdoor kan er hierop het meeste worden bespaard. Nog steeds hebben veel bedrijven TL verlichting, terwijl deze veel meer energie verbruiken. Kies daarom voor de duurzame manier van verlichting

Een van deze duurzame manieren is led verlichting. Het overstappen op led verlichting kan voor een besparing van ruim 70% zorgen. Daarnaast is het belangrijk de verlichting altijd uit te zetten, indien er niemand aanwezig is. Dit kan ook een hoop stroom besparen. Om die reden zijn aanwezigheidsdetectie een hele goede functie voor de verlichting. Hierdoor zijn er nooit onnodig lampen aan het branden.

Voor het overstappen naar led verlichting zijn verschillende subsidies beschikbaar. Lees onze blog over ‘subsidies led verlichting in 2022‘.

Het bedrijfspand isoleren

Isoleren is een van de meest efficiënte methodes om energie te besparen voor bedrijven. Als een pand goed geïsoleerd is dan kan de warmte niet ontsnappen. Dan wordt deze warmte niet voor niks opgewekt en wordt er minder energie verspild om het pand op te warmen. Ook helpt het met de koude lucht binnen het pand te houden, zodat de airco of koelsystemen niet altijd aan hoeven te staan.

Elke vorm van isoleren is goed, zoals vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie. Naast het besparen van energie zijn er nog meer voordelen aan het isoleren van het bedrijfspand. Zo heb je minder last van het geluid van buiten en wordt het pand meer geld waard. Het isoleren van de muren en vloer zorgt voor gemiddeld 33% lagere energiekosten. Het is dus een goede manier om het energieverbruik binnen het bedrijf te verminderen!

Voorkom sluipverbruik

Sluipverbruik is het gebruik van elektriciteit zonder dat het nodig is. Dit komt vaak voor bij computers en opladers. Deze worden regelmatig op stand-by gezet, waardoor ze nog stroom verbruiken. Het is daarom verstandig om alle computers in zijn totaliteit uit te schakelen en niet op stand-by te zetten. Wanneer apparaten daadwerkelijk uitgeschakeld worden en er geen sluipverbruik is, dan kan je behoorlijk besparen.

Veel bedrijven maken gebruik van een modem of een TV-decoder, als er een televisie aanwezig is. Een goede tip is om deze beide uit de stroom te halen, wanneer ze niet worden gebruikt. Het nadeel is dat dit wel veel moeite kost, maar het levert wel een energiebesparing op. Ditzelfde geldt voor computers. Deze kunnen ook het beste in zijn geheel uit de stroom worden gehaald. Dit scheelt bij bedrijven met veel computers toch een behoorlijk bedrag op jaarbasis. Een goede manier dus om het energieverbruik te verminderen in een organisatie!

Schaf apparatuur met een goed energielabel aan

Indien er nieuwe apparatuur wordt aangeschaft is het verstandig om te kijken naar het energielabel van deze apparatuur. Aan het energielabel kan je zien of een apparaat zuinig is, of juist veel energie verbruikt. Kies daarom altijd voor apparaten met een goed energielabel.

Zonnepanelen plaatsen

Indien er sprake is van een groot bedrijfspand dan kan het voordelig zijn om zonnepanelen te plaatsen. Wanneer er voldoende zonnepanelen aanwezig zijn, dan kan dat zeker schelen op de energierekening. Zonnepanelen zorgen alleen niet voor een vermindering van het stroomgebruik, maar helpen wel bij besparen op de energierekening.

Koelsystemen

Mobiele koeling aanschaffen? Innovatief koelsysteem dat duurzaam en energiezuinig is. Dit kan helpen bij het verminderen van het energieverbruik van een agrarisch bedrijf.

Energieverbruik bedrijf verminderen met MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met verduurzamen. Dit doen wij met led verlichting. Het overstappen op led verlichting kan zorgen voor een besparing van 70%. Hierdoor is het een goede manier om het energieverbruik te verminderen in een bedrijf. Wij verzorgen het gehele traject, van inventarisatie wat er nodig is tot aan de installatie en subsidieaanvraag. Hiermee nemen wij de zorgen uit handen van de ondernemer. Met het plaatsen van led verlichting ben je ook nog eens duurzaam bezig en kan je dit delen met de stakeholders van het bedrijf. Het is een goede start voor kleinere bedrijven om zich toch bezig te houden met duurzaamheid.

Wilt u graag meer weten over de diensten van MVOPro? Neem gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.