Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Energiezuinig verlichten: tips voor bedrijven

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

september 29, 2021

Voor bedrijven zijn er veel mogelijkheden om het bedrijf energiezuiniger en duurzamer te maken. Voor ondernemers is het verduurzamen van het bedrijf allang geen vrijblijvend iets meer, want er zijn verschillende wetten en regels vanuit de overheid op dit gebied. Zo moeten (grotere) bedrijven voldoen aan de energiebesparingsplicht om eventuele boetes te voorkomen. Energiezuinig verlichten is een van de opties die bedrijven hebben binnen het verduurzamen.

Waarom energiezuinig verlichten?

Het spaarzaam omgaan met energie is een must. Het scheelt in het stroomverbruik en dat zorgt uiteindelijk voor een lagere energierekening. Vooral op het gebied van verlichting is hier veel te halen voor bedrijven. Nog steeds hebben veel bedrijven verouderde verlichting in de vorm van TL-buizen. Deze verbruiken veel meer stroom dan bijvoorbeeld led verlichting. De efficiëntie van led verlichting is veel beter dan conventionele verlichting. Daarnaast zijn led lampen ook van een lager wattage en is het verlies door warmte nihil. Hierdoor wordt er minder stroom verbruikt en wordt er energiezuinig verlicht.

Hoe kan ik het beste overstappen?

Er zijn voor bedrijven verschillende manieren om over te stappen op energiezuinige led verlichting. Zo kan een bedrijf zelf ergens lampen kopen en een monteur inhuren, alleen dit kost vaak veel tijd, moeite en geld. Daarnaast is het belangrijk om de juiste keuze te maken in het soort lamp en de lichtkleur (kleurtemperatuur). De meeste bedrijven beschikken niet over de juiste kennis om dit zelf te regelen en laten dit doen door een gespecialiseerd bedrijf. Tevens moet er ook een subsidieaanvraag worden gedaan, want daar kan aanspraak op worden gemaakt indien je ervoor kiest om energiezuinig te verlichten.

Wat kan MVOPro voor ons bedrijf betekenen?

MVOPro helpt andere bedrijven verduurzamen met energiezuinige led verlichting. Wij hebben lichtexperts in dienst die precies weten wat voor verlichting er nodig is per situatie. Hierdoor krijgen bedrijven de geschikte lampen die ze ook daadwerkelijk nodig hebben. MVOPro regelt het gehele traject. Van de inventarisatie van de huidige situatie, tot aan de installatie en subsidieaanvraag. Hierdoor hebben ondernemers er geen zorgen meer aan en kunnen ze de tijd beter besteden aan de zaken die echt belangrijk zijn.

Wilt u graag meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Neem gerust contact op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.