Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Industriële led verlichting

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

december 23, 2021

In industriële omgevingen staat de verlichting in veel gevallen 24 uur per dag aan. In dit soort omgevingen, zoals loodsen en productiehallen, gaat het werk 24 uur door. Hierdoor is het voor bedrijven in deze sectoren zeer verstandig om over te stappen op duurzame led verlichting. De terugverdientijd van industriële led verlichting is hierdoor vaak opvallend kort. Led verlichting zorgt voor een ruime besparing op de energiekosten. Daarnaast is de levensduur vele malen langer, waardoor de frequentie van vervanging omlaag gaat. In veel gevallen zorgt vervanging van conventionele verlichting tot een productiestop. Hierdoor is led verlichting erg interessant voor industriële bedrijven.

Begin ook met besparen

Steeds meer bedrijven kiezen al voor led verlichting in een industriële omgeving. De overheid hanteert een steeds striktere wet- en regelgeving op dit gebied. Volgens de energiebesparingsplicht moeten gebouwen met een jaarlijks energieverbruik van minimaal 50.000 kWh verplicht alle mogelijke energiebesparende maatregelen nemen die een terugverdientijd van maximaal vijf jaar kennen. In het geval van led verlichting is de terugverdientijd vaak korter. Hierdoor is het een goede reden voor industriële bedrijven om over te gaan op led verlichting. Tevens zorgt led verlichting voor een veiligere werkomgeving en verhoogt het de productiviteit onder de werknemers. Hierdoor is het voor bedrijven in de industriële sector verstandig om te kiezen voor led verlichting.

Voordelen van led verlichting

Het overstappen op led verlichting zorgt voor verschillende voordelen. Een verlaging in de kosten op onderhoud en stroomverbruik, een verbeterde gezondheid en veiligheid en een verbetering op het gebied van duurzaamheid. Het is niet alleen verstandig voor het eigen bedrijf, want het zal op termijn ook noodgedwongen zijn vanuit de overheid. Deze stelt steeds strengere eisen als het gaat om energieverbruik in de industriële sector. Deze bedrijven worden opgedragen om energiebesparende maatregelen te nemen en hiermee de CO2-uitstoot terug te dringen.

Kosten verlagen

Led verlichting zorgt voor een verlaging in de gebruikskosten, energiekosten en onderhoudskosten. Hierdoor kan een bedrijf in de industriële sector veel geld besparen door te kiezen voor led verlichting.

Verbeterde gezondheid en veiligheid

Led verlichting kan ervoor zorgen dat er wordt voldaan aan nationale en internationale veiligheidsnormen. Het zorgt ook voor een veilige werkomgeving door een goed verlichte werkvloer en het bevordert het welzijn van de medewerkers. Deze zullen minder vermoeid zijn door de verlichting en beter presteren op de werkvloer. Hierdoor zal het aantal ongevallen op de werkvloer verminderen.

Duurzaamheid

Om de duurzaamheid van een bedrijf te verbeteren is led verlichting een goede optie. Het zorgt voor een lagere CO2-uitstoot door de verlaging van het energieverbruik, heeft het een minimale milieu-invloed en helpt het met het voldoen aan nationale en internationale energie‑ en milieurichtlijnen. Daarnaast bevat led verlichting geen schadelijke stoffen, zoals TL verlichting. Dit soort verlichting bevat kwik, wat slecht is voor het milieu.

Led verlichting kan daarnaast een basis zijn voor een duurzaam beleid binnen een organisatie. Het kan als duurzaamheidsmaatregel worden gecommuniceerd naar de stakeholders.

Overstappen op led verlichting

Een groot aantal bedrijven vind het veel moeite om over te stappen op led verlichting. De productie moet worden stilgelegd en er moet veel worden geregeld om het te realiseren. Hierbij kan MVOPro helpen. Wij helpen bedrijven met het overstappen op duurzame led verlichting. Van inventarisatie van wat er nodig is, tot aan de installatie van de verlichting. Daarnaast regelen wij ook de subsidie-aanvraag. Hierdoor hebben bedrijven geen zorgen meer aan het hoofd en wordt alles geregeld. Onze verlichting is goedgekeurd voor milieusubsidie.

Wilt u meer weten over led verlichting en onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.