Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

Led verlichting bedrijfspand

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

november 2, 2022

Steeds meer bedrijven gaan over op energiezuinige led verlichting in het bedrijfspand. Vooral met de stijgende energieprijzen is het verstandig om deze overgang te maken, aangezien led verlichting voor een lagere energierekening zal zorgen.

De energiekosten van een bedrijf op het gebied van verlichting kunnen tot wel 70% dalen met led verlichting in het bedrijfspand. Hierdoor is het voor veel bedrijven steeds aantrekkelijker om over te gaan op deze duurzame vorm van verlichten.

Stap over op led verlichting met MVOPro in uw bedrijfspand! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bedrijfspand verlichting: slimme manier van besparen

Veel bedrijfspanden in Nederland hebben nog verouderde verlichting hangen. Vaak is dit in de vorm van fluorescentielampen oftewel TL verlichting. De grootste nadelen van deze verlichting is de (korte) levensduur en het energieverbruik. Daarnaast zijn de onderhoudskosten bij dit soort verlichting vaak veel hoger, dan bij duurzame led verlichting.

TL verlichting is minder goed voor het milieu, aangezien dit soort verlichting kwik bevat. Bij duurzame verlichting denken we aan lampen met een zeer lange levensduur, minimaal energieverbruik en een minimale impact op het milieu. Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzame verlichting in het bedrijfspand.

De overheid stimuleert bedrijven ook om over te gaan op duurzame verlichting. Dit doet de overheid met bepaalde financiële regelingen en subsidies. Een van deze regelingen is: EIA (Energie-investeringsaftrek). Naast subsidies en regelingen doet de overheid dit ook met wet- en regelgeving. Zo bestaat er een informatieplicht voor bedrijven wat betreft energiebesparing.

Waarom led verlichting bedrijfspand?

  Met hoge energiekosten kunt u het beste reduceren met led. Dus led verlichting in bedrijfspand is een must! U profiteert van optimaal rendement met led!

Led verlichting heeft veel voordelen ten opzichte van conventionele verlichting. Naast de lange levensduur, het lage energieverbruik en de verminderde milieu-impact heeft led verlichting nog meer voordelen.

De verlichting wordt niet heet, hierdoor is er minder risico op brand en het geeft een betere concentratie van licht. Tevens knipperen of trillen led lampen niet, wat TL verlichting wel doet, hierdoor hebben de medewerkers minder last van vermoeidheid. Dit zorgt uiteindelijk weer voor een hogere productiviteit.

Een bedrijfspand met led verlichting verduurzamen is altijd slim om te doen. Het is een goede eerste stap voor een MVO-beleid. Dit zorgt weer voor betrokken personeel, een beter imago en een goede voorbereiding voor toekomstige wetgeving. Vooral met de led verplichting op het oog. De kans is groot dat deze wet er gaat komen, aangezien in 2018 al een motie is aangenomen die bedrijven hiertoe verplicht.

Stroom en geld besparen met led verlichting

De verduurzaming van Nederlandse bedrijven gaat in een stroomversnelling, door o.a. de hoge stroom- en gasprijs ontstaan door de oorlog in Oekraïne. Hierdoor is de noodzaak tot om energie te besparen steeds groter. Nederland wil minder afhankelijk zijn van slechte regimes, zoals Rusland en Iran. Daarnaast is het ook belangrijk voor Nederland om de klimaatdoelen te behalen.

Nederland wil 49% minder CO2-uitstoten in 2030 ten opzichte van 1990. Dit is alleen te behalen door ook het bedrijfsleven te verduurzamen. Hierbij kan led verlichting in uw bedrijfspand helpen, want het energieverbruik van uw bedrijf zal sterk dalen. Door de daling in het energieverbuik, zal er weer minder CO2 worden uitgestoten om de energie op te wekken.

Bedrijf verduurzamen met MVOPro

Bedrijven kiezen steeds vaker ervoor om het bedrijfspand te verduurzamen. MVOPro helpt bedrijven bij het verduurzamen. Dit doen wij door bedrijven de kans te bieden om kostenneutraal over te gaan op duurzame led verlichting. Dit doen wij via ons concept: “Bespaar en Verdien“.

Led verlichting in het bedrijfspand heeft veel voordelen en MVOPro kan u hierbij helpen. Wij nemen de zorgen uit handen van de ondernemer het regelen het gehele traject van het vervangen van de verlichting.

Zo hebben wij lichtexperts in dienst die precies weten wat uw bedrijfspand nodig heeft qua verlichting. Als u wilt installeren wij de verlichting en regelen wij de subsidieaanvraag. Hierdoor heeft de ondernemer hier geen zorgen meer aan.

Wilt u graag meer informatie? Of wilt u ook led verlichting in uw bedrijfspand? Neem dan gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag 9:00 – 16:00.