Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

Ondernemen op een MVO manier

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

januari 20, 2021

Een groot deel van Nederland heeft ondertussen van de term MVO gehoord. Maatschappelijk verantwoord ondernemen ook wel MVO genoemd. Binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt gericht op de triple-P-benadering. Dit is een vorm van duurzaam ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de mens (people) en planeet (planet). Ondertussen is de pijler profit veranderd in prosperity, omdat dit naast economische winst ook de maatschappelijke winst erbij betrekt.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft aanbevelingen opgesteld voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze richtlijnen maken duidelijk wat de overheid verwacht van het gedrag van bedrijven. De laatste jaren is het doen aan MVO steeds belangrijker geworden. De samenleving verwacht van bedrijven dat ze rekening houden met de drie P’s. Daarnaast stimuleert de Rijksoverheid bedrijven om te ondernemen op een MVO manier. Het is dus aantrekkelijk voor bedrijven om mee te doen met het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Waarom ondernemen op een MVO manier?

Er zijn veel redenen om als bedrijf of onderneming op een maatschappelijk verantwoorde manier te werk te gaan. MVO Nederland noemt drie redenen. De belangrijkste reden volgens ons is dat het doen aan MVO loont. Het draagt bij aan de financiële prestaties van je bedrijf en zeker op de lange termijn. Een besparing in het energieverbruik kan zeer lucratief zijn voor veel bedrijven. Hierdoor is het doen aan MVO een investering voor de toekomst!

Waarbij kan MVOPro helpen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een leuk concept, maar wat heeft u als ondernemer er aan? MVOPro kan u hierbij ondersteunen en voornamelijk op het gebied van duurzaamheid. Ons bedrijf kan u ondersteunen bij de informatieplicht energiebesparing. Daarnaast kunnen wij bedrijven helpen om energiekosten te besparen door een heldere inventarisatie te maken van de huidige situatie in energieverbruik. Wij kijken hoe u de kosten kunt verlagen en geven advies over de juiste producten in uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld het vervangen van de verlichting kan al veel energie besparen en uiteindelijk ook kosten voor u en uw bedrijf.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over MVOPro en wat wij voor u en uw bedrijf kunnen betekenen. Ons e-mail adres is info@mvopro.nl en ons telefoonnummer is 040-7600760. Wij kunnen u en uw bedrijf helpen te verduurzamen. Wij streven met onze partners naar een directe beloning in plaats van hoge investeringen. Dit doen wij in samenwerking met MVO Nederland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.