Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00
Tot 75% energiekosten besparen met LED               Zonnepanelen binnen 4 jaar terugverdiend             Garantie op zonnepanelen 12 tot 30 jaar 

MVO voor bedrijven

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

december 16, 2020

MVO is voortaan een bekend begrip wat regelmatig ter sprake komt in de huidige samenleving. MVO voor bedrijven betekent dat u met uw bedrijf rekening houdt met de gevolgen van uw acties op mens, milieu en samenleving. Het betekent een goede balans vinden tussen people, planet en profit. De pijler profit is sinds het jaar 2000 door de Verenigde Naties vervangen door de term: prosperity. Profit staat voor winst en voordeel. Prosperity betekent welvaart en daarmee trekt men het begrip winst breder.

Met maatschappelijk verantwoord ondernemen probeert u de problemen in de wereld, zoals milieuvervuiling niet groter te maken. Met MVO probeert u deze problemen te verkleinen of zelfs op te lossen.

Voor ieder bedrijf zijn de MVO-activiteiten anders. Dit heeft te maken met de sector, bedrijfsgrootte, bedrijfscultuur en strategie van uw bedrijf. Bedrijven met een focus op MVO richten zich op het toevoegen van waarde aan de samenleving. Er zijn enkele bedrijven die zich al focussen op het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ondere andere de Rabobank en supemarktketen PLUS doen veel op dit gebied.

Wat kunnen bedrijven doen aan MVO?

Voor elk bedrijf is MVO anders. Enkele voorbeelden hiervan zijn: extra aandacht voor goede arbeidsomstandigheden, duurzaam ondernemen, energie besparen en er wordt slim om gegaan met grondstoffen. Daarnaast wordt er eerlijk zaken gedaan en is er geen sprake van corruptie. Ook geeft het bedrijf eerlijke en duidelijke informatie. Het bedrijf is tevens betrokken bij de gemeenschap waarin de onderneming actief is. Bedrijven kunnen zo hun eigen invulling geven aan MVO.

Voordelen van MVO

Veel bedrijven vragen zich af wat nu de voordelen zijn van MVO. Hieronder staat een rijtje met voordelen die het MVO op uw bedrijf kunnen hebben:

  1. Werknemers van bedrijven die aan MVO doen zijn meer betrokken
  2. Bedrijven die aan MVO doen zijn aantrekkelijker voor nieuw personeel
  3. Na verloop van tijd trekken bedrijven die aan MVO doen meer klanten aan
  4. MVO heeft een positieve impact op het bestaansrecht van uw bedrijf

Wat kan MVOPro voor bedrijven betekenen?

MVOPro richt zich op het energie besparen en duurzaam ondernemen. Wij zorgen dat uw onderneming duurzaam de toekomst in gaat. Dit doen wij door te kijken naar de verlichting van ondernemingen. Hierin valt veel te halen op het gebied van MVO bij veel bedrijven. Wij helpen bedrijven met de informatieplicht en verzorgen een energielabel indien u of uw bedrijf die nodig heeft. MVOPro biedt haar klanten de mogelijkheid om kostenneutraal over te stappen naar duurzame led verlichting. Onze verlichting is door de overheid goedgekeurd voor milieusubsidie.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over MVOPro en wat wij voor u kunnen betekenen. Ons e-mail adres is info@mvopro.nl en ons telefoonnummer is 040-7600760. Wij kunnen u en uw bedrijf helpen te verduurzamen. MVOPro is partner van MVO Nederland.