Openingstijden: Ma - Vrij: 9:00 - 16:00

TL vervangen door LED

Schrijver

MVO Pro

Onderwerp MVO PRO nieuws
Gepubliceerd op

maart 30, 2022

Oude TL vervangen door led verlichting is verstandig voor iedereen om te doen. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven en ondernemers profiteren van de overstap naar led verlichting. Vaak is de verlichting een grote kostenpost in de energierekening. Vooral bij bedrijven is dit het geval, want deze hebben vaak veel lampen hangen.

TL verlichting is nog steeds een van de meest gebruikte vorm voor het verlichten van grotere ruimtes. TL komt voornamelijk voor bij kantoren, bedrijfshallen en loodsen. Vroeger was het logisch dat er TL werd gebruikt. Door de hoge lichtopbrengst en het relatief lage energieverbruik was het tot voor kort de meest efficiënte verlichting. TL staat voor tube luminescent wat Frans is voor lichtgevende buis.

Sinds de introductie van led verlichting is TL niet meer de beste verlichtingsoptie wat betreft energieverbruik en lichtopbrengst. Door de zeer hoge efficiëntie van led verlichting kan er eenvoudig meer dan 60% energie worden bespaard. Led verlichting is zelfs tot 90% energiezuiniger dan gloei- en halogeenlampen.

Waarom is TL geen slimme keuze?

TL vervangen door led is verstandig, want TL heeft veel nadelen. Het grootste nadeel van TL is dat het niet lang meegaat en snel kapot gaat. Hierdoor moeten de lampen regelmatig worden vervangen. Wat weer zorgt voor onnodige onderhoudskosten. TL is tevens slecht voor het milieu en verbruiken ze veel stroom. Een ander groot nadeel is dat in een TL buis de gevaarlijke stof kwik zit. Om deze reden moeten TL buizen ingeleverd worden bij het chemisch afval.

tl vervangen door led

Wat zijn de voordelen van TL vervangen door LED?

Het vervangen van de verlichting heeft veel voordelen. Hieronder staat een opsommingen van de grootste voordelen van het vervangen van de TL verlichting door led.

Zijn er ook nadelen aan LED?

Er zijn ook enkele nadelen aan led verlichting. Over het algemeen heeft led een hogere aanschafprijs in vergelijking tot een normale TL buis. Een normale TL buis kost doorgaans 2 euro, terwijl een soortgelijke led buis al snel tussen de 10 en 20 euro kan kosten. Dat lijkt een groot minpunt van led, maar dat is niet het geval. Het vervangen van TL door led kan gezien worden als een investering die op termijn wordt terugverdiend. Door de energiebesparing die led oplevert verdient u de meerprijs van led automatisch terug.  

Daarnaast kan led over het algemeen slechter tegen warmte dan andere vormen van verlichting. Door oververhitting neemt de levensduur van de led verlichting af. Gelukkig wordt er bij kwalitatieve led verlichting altijd gefocust op koeling en ontstaat er geen oververhitting.

Ook TL vervangen door LED? MVOPro kan u helpen!

MVOPro helpt bedrijven met verduurzamen. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om kostenneutraal over te stappen op LED verlichting zonder directe investering. Wij hebben lichtexperts in dienst om de perfecte situatie voor u te schetsen. De technische specificaties worden samengebracht met uw wensen. Hieruit volgt een voorstel en presenteren we het concept “Bespaar en Verdien”. Daarna wordt de led verlichting gemonteerd en u heeft geen omkijken meer naar uw verlichting en een flinke besparing op uw energiekosten!

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.